Guide Veien til jobb – del 1

Hvordan skrive en jobbsøknad

I denne artikkelserien over tre deler får du hjelp på veien mot å skaffe deg drømmejobben.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Oppsummering

Før du sender en søknad er det et par ting du bør sjekke helt på tampen. For det første må du lese over rettskrivning og gjerne få en annen person til å dobbeltsjekke. Språket bør være lettfattelig, formelt og skrevet som et svar på annonsen.

Søknader trenger svært sjeldent å være lenger enn en A4-side, og bør derfor heller ikke gå over dette. Du bør heller ikke være beskjeden, men pass på å ikke overdrive, da du fort kan virke "oppblåst".

Av en jobbsøknad skal det komme klart frem hvem du er, din motivasjon for stillingen samt at du må bevise at du er interessert i akkurat den stillingen. Dette kan også gjerne understrekes ved å ta en telefon til den aktuelle bedriften.

Selv om CV-en inneholder informasjon om tidligere arbeidserfaring og utdanning, bør du i jobbsøknaden trekke frem det som er relevant for stillingen. Men først og fremst er det viktig å få frem hvorfor bedriften skal velge akkurat deg.

Stillingsannonser

teknojobb.no/ finner du en fortløpende oversikt over ledige stillinger innen IT. For mange av disse annonsene fyller man gjerne inn skjemaer direkte på nettet, istedenfor å skrive et brev som sendes inn, men prinsippene er likevel de samme.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen