Guide Veien til jobb – del 1

Hvordan skrive en jobbsøknad

I denne artikkelserien over tre deler får du hjelp på veien mot å skaffe deg drømmejobben.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Innhold

Innholdet i en søknad kan variere sterkt, men i grove trekk bør en søknad inneholde info om hvem du er og hvordan du kan nåes. Det er også svært viktig at du som kandidat skiller deg ut, ved at du forteller om hvorfor du er rett person til stillingen, og hva som er dine fortrinn fremfor andre søkere.

Søknaden din må vise at du er motivert for å jobbe, og at du er interessert i akkurat jobben det er snakk om. Dette gjør du ved at du skreddersyr søknaden til stillingsannonsen. Du forteller om dine egenskaper i forhold til hva det søkes etter i annonsen. Dersom du bruker samme søknaden til flere stillinger, og kun endrer detaljer som firmanavn, vil dette komme veldig tydelig frem, og du minsker sjansene dine.

Du bør prøve å holde søknaden innenfor en side i lengde. Dette gjør at du automatisk må utelate irrelevant trivia, og trekker frem det som gjør at arbeidsgiveren velger akkurat deg.

Et tips kan være å la søknaden ligge over natten før du sender den, slik at du eventuelt kan rette på småting du glemmer i farten. Søknadsfristen må naturligvis overholdes, men du bør heller ikke stresse med søknaden. Dette vil ofte komme tydelig frem for arbeidsgiver.

Igjen kan vi ikke få påpekt nok hvor viktig det er at du virker interessert i jobben.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen