Veien til en vannkjølt PC – del 2

Vannkjølt GTX 680 i aksjon. (Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

Det er digert, eksternt og nesten lydløst

Vi går skikkelig «old skool» i denne runden med vannkjøling.

For ikke mange dagene siden mente vi sommeren hadde kommet langt nok til at vi kunne leke litt med vann – og endte opp med å sjekke ut NZXT Kraken G10 – en løsning som med stort hell lot oss vannkjøle skjermkortet med et lukket «alt-i-ett»-sett for prosessorer.

Men selv om vi så avgjort var på riktig vei, ble ikke dette noen ultimat løsning for å bli kvitt den litt heftige viftestøyen som oppstår når vi bruker datamaskinen til spilling eller lignende oppgaver. Disse lukkede vannkjølingssettene frakter nemlig ikke varmen lenger enn til kabinettveggen, fra hvor det må benyttes vifter for å sikre god luftgjennomstrømming og ditto nedkjøling.

I vårt tilfelle fikk vi også desidert lavest temperatur på vårt Nvidia GTX 680 ved å suge inn luft utenfra, men det ga oss igjen en veldig varm prosessor. Dette fikk vi hjulpet på ved å kjøre opp dampen på kabinett-/radiatorvifta – i og for seg greit, men igjen fører dette til en god del viftestøy.

Å flytte varmen til en annen del av kabinettet er altså ikke den beste løsningen – poenget må være å få transportert varmen ut og vekk. Det er denne filosofien vi skal følge i denne delen av vår lille vannkjølingsserie, og det gjør vi ved å bruke gamle deler om igjen.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (19)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen