En Android-app var nok for at Bonny kunne se ansikter for første gang på åtte år
(Bilde: Skjermdump)

En Android-app var nok for at Bonny kunne se ansikter for første gang på åtte år

En mobil-app og et billig VR-hodesett var alt som skulle til for at Bonnie kunne se ansikter igjen for første gang på åtte år. 

Bonnie ble diagnosert med en spesiell form for Makuladegenerasjon i øynene sine, kalt Stargardts sykdom, for ti år siden. Sykdommen har gitt henne gradvis tapt skarpsyn og fargesyn, og gjort at hun ikke har sett ansikter på åtte år, skriver mannen hennes under YouTube-videoen han har lagt ut. 

App for nærsynte

Ved hjelp av en app kalt Near Sighted VR Augmented Aid og et billig VR-hodesett kan hun nå se igjen. Appen er i bunn og grunn en helt enkel kamera-app som deler opp bildet fra mobilkameraet i et todelt, stereoskopisk bilde. Ettersom Bonnie fortsatt kan se ting på veldig nært hold, klarer hun å fokusere på skjermen gjennom VR-brillene.

I videoen under kan du se hvordan hun for første gang kan lese høyt fra en barnebok for barnebarna sine, og se ansiktet til nye familiemedlemmer for første gang. 

- Det er helt fantastisk! Rett og slett en teknologisk velsignelse, skriver Mike Tarantino, som lastet opp videoklippet til YouTube. 

Du kan også se en anmeldelse av appen gjort av YouTube-brukeren The Blind Spot, som også lider av Stargardts sykdom. 

(Kilde: Ubergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen