vBlade-programvare lansert

vBlade skal ifølge en pressemelding fra Fujitsu Siemens introdusere en "ny måte å administrere både fysiske og virtuelle maskiner" via et "miljø for konfigurering, allokering, reproduksjon og administrasjon av begge typer ressurser".

vBlade benytter en del av en pBlades (et prosesseringsblad) prosessorer og minne for slik å opprette en egen, uavhengig prosessruessurs. En administrator kan da konsolidere flere servere og aktiviteter i én pBlade. Arbeidsoppgaver basert på forskjellige operativsystem er da også mulig.

BladeFrame-kunder får via vBlade-programvaren støtte for blant annet N+1 failover, systemkrasjgjenoppretting og dynamisk rekonfigurering. Virtualiseringsløsningen XenEnterprise fra XenSource er med i den første vBlade-implementeringen.

"Primergy BladeFrame konseptet, er en virtuell og åpen plattform som fokuserer på å eliminere datasenterets kompleksitet i særdeleshet. Med introduksjonen av vBlade kan kunder nå dra nytte av fordelene ved virtuell maskinteknologi uten å legge til et ekstra lag med administrasjons kompleksitet til deres datasenter," sier Dieter Herzog, Executive Vice President, Enterprise Products hos Fujitsu Siemens Computers.

vBlade-teknologien tillater brukere å definere grupperinger av fysiske og virtuelle blad. Det forklares videre at brukere kan benytte Fujitsu Siemens' "virtuelle servere enten på fysiske eller virtuelle blad på eksakt samme måte over hele PAN – inkludert flere BladeFrame systemer". Dette skal blant annet føre til enkel failover, hurtig skalerbarhet, samt lastbalanse".

Virtuelle maskiner kjørende på BladeFrame-system har via vBlade automatisk tilgang til en rekke virtualiseringstjenester som N+1 automatisk failover, N+1 gjenoppretting, ressursgrupperinger, BladeFarms, suspend/resume og live migration.

En demoverjson av vBlade er tilgjengelig for Fujitu Siemens' kunder. Programvaren kommer på markedet i første halvdel av 2007 og vil bli priset som et tillegg til BladeFrame-system.

(Kilde: Pressemelding fra Fujitsu Siemens)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen