Vaskemaskinen sender SMS

De fleste av oss synes det er en kjedelig oppgave å vaske klær, selv om vi har vaskemaskiner som gjør mesteparten av jobben for oss.

For å gjøre det litt morsommere, og ikke minst enklere å vaske klær, har Whirlpool satt i gang et pilotprosjekt hvor brukere kan styre vaskemaskinen ved hjelp av blant annet mobiltelefonen.

Prosjektet har fått navnet Laundry Time, eller Tid for klesvask, på godt norsk. Med i prosjektet er tre familier fra Atlanta, som alle har fått installert såkalte "smarte" vaskemaskiner i sine hjem.

De smarte vaskemaskinene er i stand til å kommunisere med andre elektriske apparater i huset, som mobiltelefoner, PC-er og TV-er.

Når vaskemaskinen for eksempel er ferdig med én klesvask, kan far i huset få en beskjed på PC-skjermen på loftet, eller mor kan få en SMS mens hun er ute og handler.

- Et ork
- Å vaske klær er et ork. Så hvorfor ikke fjerne det kjedelige, når det bare er å tilsette litt teknologi for å hjelpe kunder å finne en bedre løsning?, sier Tim Woods, visepresident i Internet Home Alliance, en gruppe som støtter Whirlpools nye prosjekt.

I tillegg til Internet Home Alliance, har Whirlpool fått med seg en rekke store selskaper til Laundry Time, som Microsoft, Hewlett-Packard, Procter & Gamble, Panasonic og operatøren Cingular Wireless.

Hvis Laundry Time med tiden skulle bli tilgjengelig for vanlige kunder, er det ingen tvil om at mange vil synes at de smarte vaskemaskinene gjør livet lettere.

Potensialet er også stort med tanke på offentlige vaskerier, hvor du nå må stå ved vaskemaskinen og vente til den er ferdig. Med en smart vaskemaskin kunne du gjort andre ting i mellomtiden, og hentet klærne på vaskeriet når de var ferdige.

Vi har tidligere skrevet om såkalte smarte husholdningsprodukter. Dette kan du lese mer om i saken "Smarthusene på vei".

(Kilder: IT-avisen, Reuters, Whirlpool)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen