Varslingstjenester tar av

I San Francisco har varslingstjenesten AlertSF hatt en god vekst siden den ble lansert i oktober i fjor. De som abonnerer på tjenesten mottar en tekstmelding eller e-post dersom det oppstår situasjoner som kan påvirke samfunnet. Dette kan være for eksempel flom, strømbrudd eller større ulykker.

AlertFS ble i utgangspunktet utviklet for å fungere som en tsunamivarsel, men fungerer vel så bra for å sende beroligende meldinger. Senest sist måned mottok alle de over 8000 abonnentene i San Fransisco en beskjed om å ikke få panikk, etter at det kom røyk opp fra en t-banestasjon. I meldingen ble det også informert om at det ville bli forsinkelser i offentlige transporttjenester.

Hovedårsaken til at San Francisco tok i bruk tjenesten, er at området er veldig sårbart for jordskjelv, og at myndighetene ville ha en effektiv måte å nå ut til folk på. Dersom det skulle komme et jordskjelv ville det blitt sendt ut meldinger i etterkant, om hvor det gikk an å få hjelp og annen praktisk informasjon. Å spå et jordskjelv er for vanskelig til at man kunne sendt ut meldinger i forkant.

(Kilder: PC World, Alertsf)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen