Varsler om bønn på SMS

Vi blir stadig med mobile, i ordets rette forstand.

Mobiltelefonen har etter hvert blitt en av de enkleste og mest brukte måtene vi bruker for å få kontakt med hverandre på. Om det gjelder en samtale eller en enkel tekstmelding, kan vi være sikre på at de fleste av befolkningen kan nåes via mobiltelefonen.

Flere religiøse samfunn ser potensialet i denne unike kommunikasjonsmuligheten, og har derfor lansert mobiltjenester som skal gjøre det enklere for medlemmene å følge med på hva som skjer.

For eksempel har Islamic Cultural Centre opprettet en tjeneste som innebærer at de som ønsker det kan få SMS-varsling om de muslimske bønnetidene.

Denne tjenesten skal ifølge Mobilsiden være spesielt populær blant unge muslimer. Grunnen er ganske enkel: De muslimske bønnetidene forflytter seg hver dag, fordi de beregnes etter når solen står opp.

Ikke alle har tid til å følge med på solens gang til enhver tid, og kan få problemer med å følge med på de forskjellige bønnetidene.

For én krone per SMS, kan muslimer nå få beskjed rett på mobiltelefonen når det er på tide å vende seg mot Mekka.

Tips om skriftsteder
Nettstedet Bibelen.no har også liknende måter å kommunisere med sine brukere på. Her kan man få varslinger om dagens skriftsteder i Bibelen. Man kan velge om man vil ha varselet på e-post eller som tekstmelding.

Det hele handler om å nå brukerne og medlemmene der de er, på deres primisser. Dermed sørger man for et mye mer dynamisk forhold partene imellom.

(Kilde: Mobilsiden)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen