Varsler lavere ringepriser

Alternativ tekst mangler
(Direktør i PT, Willy Jensen)

Ringer du til en venn som bruker en annen operatør enn deg, gjør de såkalte termineringsprisene at operatøren din må betale mottakerens mobiloperatør for å få lov til å føre samtalen over mobilnettet. Nå har Post- og teletilsynets Willy Jensen sett seg lei på høye termineringspriser.

I går varslet Jensen drastiske kutt i termineringsprisene til operatørene. Og det er ikke bare Telenor som må regne med å få regulert termineringsprisene. I en ny analyse Post- og Teletilsynet har gjort kommer det frem at både Telenor, Netcom, Tele2, TDC Song og Teletopia har en sterk nok markedsstilling til at operatørenes termineringspriser kan reguleres, skriver Digi.no.

- Den varslede prisreguleringen vil legge grunnlag for lavere sluttbrukerpriser, særlig for samtaler fra fastnett, sier Jensen.

Enklere etablering
Han mener også at reguleringene kan bidra til å hjelpe nye operatører til å etablere seg i det norske markedet.

Tidligere har Telenor blitt regulert mye sterkere enn Netcom på bakgrunn av selskapenes markedsposisjoner. Men nå ser ikke tilsynet lenger noen grunn til at Netcom ikke skal vurderes på lik linje med Telenor.

Resultatene av tilsynets nye bestemmelse er at både Telenor og Netcom må redusere termineringsprisene til 45 øre per minutt. I dag opererer Telenor med en minuttpris på 65 øre minuttet, mens Netcom tar 91 øre per minutt.

Netcom misfornøyd
De nye prisene vil tre i kraft den 1. juli 2008. Netcom-sjef August Baumann har lite til overs for Post- og teletilsynets nye bestemmelser.

- Kutt til 45 øre per minutt vil ha en effekt for oss på 700 til 800 millioner kroner i året for oss. Det vil få særdeles dramatiske konsekvenser og er meget skuffende, sier Netcom-sjef August Baumann til Dagens IT.

Telenor, er på sin side svært tilfredse med de drastiske priskuttene Netcom nå må foreta.

- - Dette er et langt steg i riktig retning, sier Morten Karlsen Sørby, som er konserndirektør og ansvarlig for Telenors virksomhet i Norden til Dagens IT.

Du kan se det fulle prisforslaget til Post- og teletilsynet på deres egne nettsider.

(Kilder: Digi, Dagens IT, Post- og teletilsynet)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen