Varm musikk i varmt vann

På Iceland Airwaves er det et fast innslag at det arrangeres ”Airwaves Hangover party” lørdag formiddag, både for å komme seg etter fredagens utskeielser, og for å varme opp til lørdagens festivalfinale. Etter en liten times busstur fra Reykjavik sentrum reiser plutselig en enorm damp-søyle seg mot himmelen, og jo nærmere en kommer, jo bedre hører en rolig og dampende chill out-elektronika som strømmer ut i det golde lavalandskapet.

Alternativ tekst mangler
Deilig musikk og fint vær i lagunen. Alle foto: Henrik Salthe

Geysir og dansk DJ

I år var det tre DJ-er som skapte lydbakteppet for verdens deiligste fest. Danske Klovn, islandske Margeir og amerikaneren Super Meego leverte like doser elektronika og rolig hip-hop, mens publikum duppet rundt i det varme vannet. Mens de helsebringende mineralene virket gjennom huden var det enkelte som svømte rundt den store geysiren i midten av bassenget, mens de aller fleste lå og vaket foran scenen med hver sin drink, servert av svømmende kelnere i badedrakt og tversoversløyfe.

Musikken er ikke det mest sentrale i den blå lagunen, de fleste drar på Hangover-festen på grunn av den noe kuriøse og sær-islandske opplevelsen. Festivalledelsen har virkelig klart å skape en unik opplevelse i den varme kilden, et trekkplaster av de store. Det er få ting som er så gjennomført avslappende som å ligge på ryggen i glohett vann, med skyfri himmel og behagelig, rolig musikk glir motstandsfritt gjennom øregangene. Nydelig.

Back in Town

Etter festen i den blå lagunen bar det rett tilbake til byen og festivalens største band; Kaiser Chiefs. Bandet gikk på scenen etter det utrolig masete, britiske bandet The Cribs, som visstnok skal være det neste store fra de britiske øyene. Vi får håpe det ikke stemmer.

Kaiser Chiefs var for noen år siden i samme situasjon som The Cribs; de ble genierklært og hypet ut av alle proporsjoner, og ble spådd å redde britisk musikkliv. Når debutplaten ”Employment” kom ut viste det seg at bandet gjerne ikke hadde nok kreativ futt til å innfri forventningene, og at band som Franz Ferdinand og Bloc Party trolig hadde større sjanse for å erobre verden. Allikevel solgte Kaiser Chiefs masse plater både i Norge og resten av Europa, og fikk mye radiospilling med singler som ”Na Na Na Na Naa” og ”Oh My God”.

Alternativ tekst mangler
Kaiser Chiefs, ikke verdens mest spennende band.

Gamle sanger om igjen

På konserten i Reykjavik var det tydelig at bandet primært lente seg på låtmateriale fra førsteplata, og selvfølgelig fikk vi levert et profesjonelt sett med god struktur og mye bra spilling. Bandet leverer et tett lydbilde og har veldig catchy sanger, men helheten blir litt masete. Refrengene blir for anmassende og sangene er ganske like. Bandet leverer ikke noe nytt, men heller en ”best of” de siste 30 årene i britisk musikk, kokt ned til essensen; fengende sanger, tåpelige tekster og tøffe, men trygge arrangementer.

For en festival som Iceland Airwaves kunne det gjerne vært spennende å ha noe mer cutting edge enn Kaiser Chiefs som festivalavslutning, i og med at bandet ikke har gitt ut noe nytt på ett år og resten av festivalen er såpass nyskapende. Allikevel virket det som om publikum likte det de fikk servert, og det ble feststemning i salen, selv om stemningen nok var bedre dagen før, da the Go! Team spilte opp til dans.

Alt i alt har festivalen vist seg å være ekstremt frisk når det gjelder booking av nye og spennende band, samtidig som selve arrangementet er veldig godt gjennomført. Festivalens høydepunkt var festen i den blå lagune, men flere av bandene som har spilt har levert ekstremt gode konserter. Norske Datarock rocket islendingene som de aldri har blitt rocket før, Benni Hemm Hemm overrasket alle utledningene mens the Go! Team ga alle sammen en gigafest av en konsert fredag kveld. Alt i alt må Iceland Airwaves kunne sies å være en av Europas beste festivaler, med et behagelig tempo og mange gode artister.

Takk til Icelandair for reise og opphold.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen