Varg Veums "Bitre blomster" i Bergen

Klokka er litt over seks en kald onsdagskveld i november. Pressen skal få se hvordan den første Varg Veum-filmen blir til. Filmteamet har rigget opp utstyr utenfor en villa nær Troldhaugen utenfor Bergen. Nå er de i gang med en scene der to av skurkene, brødrene Schrøder-Olsen, kommer ut fra villaen og tar en titt i bagasjerommet på en svart Jaguar; der ligger Anna Keilhau, spilt av Kathrine Fagerland, kneblet.

Se større versjon og flere bilder
Rolfsen går fra innvandrerthriller til urnorsk krim.

Bitre blomster

Den første filmen er basert på ”Bitre blomster”, og får premiere på kino 21. september neste år. I alt skal det lages seks Varg Veum-filmer; to av dem skal på kino og de fire andre blir kun å se på fjernsyn. Regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen, som hadde stor suksess med ”Izzat”, er klar på at ”Bitre Blomster” skal bli en film for det brede lag.

- Vi skal lage en underholdningsfilm som skal nå ut til et stort publikum; den skal være spennende tvers igjennom. Det skal ikke bli en krim i tradisjonell forstand; ikke en Poirot-film der morderen blir avslørt til slutt. Krimthriller er et mer dekkende ord, forklarer Rolfsen til Kulturo.

- Alle stille. Kjør lyd, sier en fra filmteamet.

Stillheten senker seg.

- Vær så god, sier Rolfsen, og brødrene Schrøder-Olsen kommer ut fra villaen, tar en kjapp titt i bagasjerommet, før de lukker det igjen.

- Takk, roper Rolfsen, og scenen er over.

En tålmodighetsprøve

I denne delen av filmen aner Varg Veum ugler i mosen, og spaner på boligen til Harald Shrøder-Olsen, som er direktør på kjemikaliefabrikken Norloon.

Å spille inn film kan være en tålmodighetsprøve. Filmteamet gjør fem opptak før Ulrik Rolfsen er fornøyd. Mellom opptakene går en fra filmteamet og spruter vann på bilen. Det skulle jo ha regnet. Trond Espen Seim spiller Varg Veum, men detektivhelten får man ikke se i ”action” denne kvelden. Seim lusker rundt i kulissene, og virker litt utålmodig. Ulrik Rolfsen er storfornøyd med å ha fått Seim i hovedrollen.

- Trond Espen er bare så riktig som Varg Veum. Jeg er veldig glad for at han er her, skryter Rolfsen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen