Var beskyttelse

Vi skrev for et par dager siden om mobilviruset som er innlagt i piratkopierte versjoner av spillet Mosquitos 2.0. Dette viruset sender automatisk tekstmeldinger til dyre betalingstjenester, slik at man får en kraftig overraskelse når man mottar mobilregningen.

I følge mobil.se har det i etterkant har det vist seg at viruset rett og slett er en modifikasjon av en funksjon produsenten av spillet selv har lagt inn. De første versjonene av spillet hadde nemlig en antipirat-funksjon skrevet inn i koden. Denne fungerte slik at det ble sendt en tekstmelding til spillprodusenten hvis spillet ble spillt på en telefon det ikke var laget for.

Produsenten fant imidlertid ut at funksjonen ikke helt fungerte slik den var ment, og fjernet den fra spillet. Dette skjedde først etter at det var lagt ut piratkopierte versjoner av Mosquitos på internett. Hackerene som modifiserte funksjonen byttet enkelt og greit ut nummeret til spillprodusenten med betalingsnummer i kildekoden, og la ut "spesialversjoner" av spillet på nettet.

Selv om det at man kan bli tappet for penger uten å vite det er skremmende nok i seg selv, er det en annen ting man kanskje bør tenke på før man laster ned piratkopiert programvare; Produsenten av Mosquitos er neppe den eneste som har lagt inn en "sladrehank" i programvaren sin, så det vil alltid være en overhengende fare for å bli tatt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen