Asus 1015E: minibærbar-ish. (Bilde: Istockphoto / Asus)

Var ikke minibærbare døde likevel?

Ny, liten og billig bærbar fra Asus.

Ved årsskiftet kunne vi melde at små og rimelige bærbare datamaskiner, gjerne bare kalt minibærbare, var på vei til det store gjenvinningsanlegget i himmelen.

Asus og Acer, som da var de to gjenstående minibærbarprodusentene, kunne nemlig fortelle at lagrene ikke ville fylles opp med nye småmodeller. Men nå viser det seg at Asus har en ny 10-tommer med lav pris vei ut i markedet.

Hva er en minibærbar?

Foto: Asus

Hva som er eller ikke er en minibærbar vil det nok alltid være en viss uenighet om. Noen vil si at det er en hvilken som helst 10-tommer med relativt lav pris, mens andre vil mene at laber ytelse og dårlig skjermoppløsning er det som gjør den kvalifisert til tittelen.

Asus 1015E er en 10,1-tommers bærbar med en prislapp på rundt 300 amerikanske dollar, men dersom vi ser bort ifra dette er den ikke så lett å sette i bås. Den sedvanlige Intel Atom-prosessoren er nemlig ofret til fordel for den kjappere Intel Celeron 847, som vi også finner i Shuttles lydløse småtass DS47.

Et annet punkt der 1015E skiller seg fra den gjengse minibærbare er skjermoppløsningen – 1366 x 768 piksler på en 10-tommer er et godt skritt opp fra de sedvanlige 1024 x 600 pikslene.

Greit utstyrt

Asus 1015E er også utstyrt med en skikkelig harddisk på 320 eller 500 GB, opp til 4 GB RAM, USB 3.0 og 2.0, HDMI, VGA og kablet nettverksport. Datamaskinen skal bli tilgjengelig med både 3- og 6-cellers batteri, og ha en batteritid på 7,5 timer med 6-celleren. Vekten skal ligge mellom 1,1 og 1,3 kilogram, igjen avhengig av batteristørrelsen.

Liten, men ikke spesielt slank.
Liten, men ikke spesielt slank.Foto: Asus

Den lille Celeron-drevne tassen har Windows 8 som operativsystem. I skrivende stund er versjonen med 2 GB minne og 320 GB harddisk tilgjengelig hos Amazon til den anstendige pris av 299 dollar.

Hvorvidt Asus 1015E vil bli tilgjengelig her på berget, og i så fall når eller hvor mye den vil koste, vites dessverre ikke i skrivende stund.

Ute etter en liten PC med touch?
Se vår test av Acer Iconia W510 »

Kilde: Liliputing

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen