Illustrasjonsfoto. (Bilde: shutterstock.com)

Våpenhvile mellom Apple og Samsung utenfor USA

Vi har blitt enige om å trekke søksmålene, sier selskapene i en felles uttalelse.

Den bitre striden mellom de to mastodontene ser omsider ut til å roe seg. Etter at Apple saksøkte Samsung for kopiering av sin iPhone i 2011 har søksmålene haglet i begge retninger. Dette har resultert i en lang rekke høyt profilerte saker som innbefatter enorme erstatningsbeløp.

Samsung svarte i sin tid med patentsøksmål i Sør-Korea, Japan, Australia, Nederland, Tyskland, Frankrike, Italia og Storbritannia, skriver The Wall Street Journal. Det ble fulgt av motsøksmål fra Apple i fem av landene. Det er disse søksmålene Apple og Samsung nå vil kvitte seg med.

Fortsetter i USA

Det er mest penger å hente i de amerikanske rettssakene. Apple vant den første rettssaken, hvor de ble tilkjent en erstatning på over én milliard dollar. Senere gikk det ikke like bra. I mai i år kom en jury frem til at begge selskaper hadde krenket hverandres patenter. Størrelsen på erstatningene ble kraftig redusert, og saken endte med at Samsung måtte betale Apple 119,6 millioner dollar, mens Apple slapp unna med en erstatning på 158 400 dollar, ifølge The Verge.

De største slagene har stått i USA, og Samsung skylder fremdeles Apple 930 millioner dollar i erstatning. Det er lite trolig at rettssakene vil stoppe der med det første, men våpenhvilen utenfor de forente stater viser i det minste at gemyttene har roet seg noe. 

Les også: Apple og Google slutter patentfred

(Kilder: theverge.com, wsj.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen