Vant billigkontrakt

Selv om de fleste mobiltelefonene her til lands fylles til randen av nye funksjoner og muligheter, er det et faktum at flesteparten av de mobiltelefonene som selges i verden, byr på kun de simpleste funksjonene som å ringe og sende tekstmeldinger.

Den største grunnen til dette er økonomi. De færreste av jordens beboere har råd til å bruke så mye penger på mobiltelefoner som vi her i Norge.

GSM Association utfordret derfor sine medlemmer, både operatører og mobilprodusenter, til å lage den beste mobiltelefonen til under 30 dollar, eller knappe 200 kroner.

Nå er konkurransen avsluttet, og amerikanske Motorola gikk seirende ut. Vinnermodellen har fått navnet C113, og har kun de mest grunnleggende funksjoner. MMS, kamera og videomulighet er imidlertid blitt byttet ut med ekstra lang batteritid. C113s batteri skal i følge Silicon greie 450 minutter taletid og 330 timer i standby-tid.

Ikke alle land har like pålitelig og stabil tilgang på strøm. Lang batteritid er derfor en svært viktig del av mobiltelefonen.

I tillegg til den lange batteritiden skal C113 være konstruert for å tåle en god trøkk før den blir ødelagt.

Telenor er en av de seks operatørene som har sagt ja til å distribuere til sammen 6 millioner eksemplarer av vinnertelefonen, og planlegger videresalg til nemlig blant annet Pakistan, Bangladesh, Russland, Thailand, Ukraina og Montenegro.

(Kilde: Infoworld, Silicon)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen