Vant prestisjefylt gründer-pris for sikkerhets-app

Silje Vallestads Bipper inn på Red Herring Top 100 med bSafe.

Bipper-Silje har vunnet flere priser tidligere, og ble i fjor kåret til årets kvinnelige gründer av Innovasjon Norge og Nærings- og Handelsdepartementet, skriver VG-nett.

Overfallsalarm på mobilen

Vallestad startet Bipper i 2006, og har fått mye oppmerksomhet for applikasjonen «bSafe» som lar smarttelefoner fungere som sikkerhetsalarm. Over 200.000 mobilbrukere skal ha lastet ned applikasjonen, de fleste nordmenn.

Les også: Hevder mobilgigant stjal Bipper-idé

- De fleste andre selskapene som vant priser i kveld er store og har over 100 millioner dollar i omsetning i året. Bipper vant prisen fordi vi har stort potensial for vekst, sier Silje Vallestad til VG. Avisen siterer også Vallestad på at hun skal bli størst i verden på personlig sikkerhet via mobil.

Les også: Datatilsynet kaller Tele2-tjenesten fra Bipper for overvåkning av barn.

FXI fikk pris for USB-PC

Det andre norske selskapet som vant på kveldens prisutdeling, FXI Technologies, har blitt kjent for sin mini-PC «Cotton Candy». Denne er på størrelse med en USB-pinne, og omtales som verdens minste PC. I likhet med Bipper, har selskapet fått mye oppmerksomhet og positiv omtale internasjonalt.

Red Herring Global er en konferanse i regi av mediehuset Red Herring. Konferansen i Los Angeles avsluttet med prisutdeling og en topp 100-liste.

For å komme på listen må selskapet tilfredsstille flere krav. Blant annet må selskapet utvikle teknologi, det må være i privat eie, det kan ikke være børsnotert, og det kan ikke tidligere ha vunnet en Red Herring 100 regional pris.

Det norske selskapet cXense kom også til finalen, men havnet til slutt utenfor topp-100-listen.

I fjor var det ingen norske selskap blant de 100 som kom inn på topp-listen.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen