Vanntette mobiler "pop" i Japan

(Foto: AkihabaraNews)
Prøv å gjøre det samme med en Nokia. (Foto: AkihabaraNews)

Enkelte husker kanskje de virkelig støt- og sprutsikre telefonene som var på markedet rundt årtusensskiftet. Sony Ericsson R250 er kanskje den mest kjente av dem, og tålte ifølge uoffisielle kilder slipp fra tre etasjers høyde og sementblanding over hele seg.

Slike telefoner finnes ikke lenger. Ihvertfall ikke i Europa. Men i Japan er det blitt stadig vanligere med vanntette telefoner. Og da snakker vi ikke om å overleve en liten sprut, men totalt vanntrykk rundt hele telefonen. Sist ut er Fujitsu F705i som ettersigende skal tåle samtaler på 1 meters dyp.

Tidligere har vi kunnet fortelle om Sony Ericsson SO902WP+ som tåler dybder på 1 meter, men da kun i 30 minutter. Også Sanyo W53SA skal tåle en liten dukkert. Men heller ikke noen av disse telefonene er brukbare i Europa.

Et kjennetegn for ekstra robuste telefoner i Europa er at spesifikasjonene som regel ligger langt under hva du ellers kan forvente av vanlige telefoner i samme prisklasse. F705i derimot kan skryte av både 3G, 1,3 megapikslers kamera og en tykkelse på knappe 1,4 cm. Ikke verst for en kamskjellstelefon, vanntett eller ikke.

(Kilder: AkihabaraNews, NTT Docomo, Mobil)

Kommentarer (11)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen