Kamera for friskuser

Vanntett til 12 meters dyp

Kamera for friskuser

Panasonics nye tøffing skal gjøre villmannsfotografering gøyere.

Lumix DMC-FT4 er navnet på det nye robuste kameraet til Panasonic. Vanntett ned til 12 meter, fallsikker opp mot 2 meter, frysesikker ned mot -10C, og i tillegg er det støvtettet. Er du ofte i situasjoner hvor du trenger å stole på at utstyret tåler en trøkk, er kanskje dette kameraet noe for deg.

Ved å legge inn GPS i kameraet mener Panasonic at de kan gjøre ferien enda gøyere. Over en million steder rundt omkring i verden er lagt inn i systemet, og informasjonen kobles automatisk til bildet ditt. I tillegg har FT4 kompass, altimeter og barometer, og noen vil kanskje driste seg til å kalle det for et opplevelsesverktøy, heller enn et renspikket fotokamera.

Leica-optikk er inkludert, med 4.6x optisk zoom som gir en brennvidde tilsvarende 28 – 128 mm med en lysstyrke på f/3.3-5.9. Er ikke 4.6x optisk zoom nok for deg kan du doble zoommengden digitalt, og Panasonic påstår hardnakket at det ikke skal forringe kvaliteten.

FT4 har en bildebrikke på 12.1 megapiksler, og kameraet kan ta opp film i full-HD, med 60 bilder i sekundet. Det kan gi deg mye slow motion-moro, men er du veldig opptatt av god filmkvalitet er kanskje Panasonics TZ30 et bedre valg, fordi den ved filming har 60 progressive bilder i sekundet i full-HD, altså 1080p i stedet for 1080i, som gir en lavere kvalitet. 1080i er kort fortalt billigversjonen av 1080p.

I likhet med de andre kameraene Panasonic har sluppet i dag har også FT4 enkelte spesialeffekter som timelapse-funksjon, miniatyreffekt, og panoramamuligheter. Spesielt førstnevnte og sistnevnte vil være interessant for eventyrere som vil forevige eksepsjonell natur.

Panasonic mener FT4 er kameraet som tåler det meste, men uten at det går på bekostning av bildekvalitet. Vi har ikke fått informasjon om pris eller forventet salgsstart.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen