Vanntett og støtsikkert

Kanskje det slankeste vanntette kamera av alle?
Kanskje det slankeste vanntette kamera av alle?

Drømmer du om sol og sommer og strand, eller liker du deg bedre i skogen i all slags vær? I så fall har aldri utvalget av små lommekameraer beregnet på ditt bruk vært større. Men en stor produsent har manglet i dette segmentet, og det er Sony.

Nå har de gjort noe med det, og lansert Cyber-shot DSC-TX5 – en ganske lekker modell i den stilfulle T-serien, som er vanntett til 3 meter og tåler fall fra 1,5m. Det er med andre ord ikke det aller mest vanntette kameraet på markedet, men dersom du bare skal bade/snorkle og ikke har tenkt å svømme alt for dypt, holder det med tre meter.

Les Akams test av fjorårets vanntette kameraer.

Foretrekker du andre aktiviteter enn vann og strand, har du med TX5 et kamera som tåler slag og støt, som tåler støv og frost (-10 grader)og som naturligvis tåler all slags vær.

Når alt dette er pakket inn i et hus som er ca 1,8cm på det tynneste og ikke veldig mye tykkere andre steder heller, kan man ikke regne kameraet som noe stort problem å få med seg. Men størrelsen kan kanskje gjøre det litt vanskelig å håndtere med hansker på.

Kommer i  en rekke ulike farger.
Kommer i en rekke ulike farger.

Bildebrikken er den nye typen baklyst sensor (Exmor R) og har 10 megapiksler. Det bør kunne gi ganske gode egenskaper i dårlig lys. Dersom du vil ha ekstra lite støy i bildene dine, kan kameraet ta 6 bilder i rask rekkefølge og legge dem oppå hverandre for å jevne ut støyen. Objektivet har 4x zoom tilsvarende 25-100mm, noe som er ganske sjelden på vanntette kameraer med internt foldeobjektiv.

TX5 har berøringsskjerm, som ofte er ganske brukervennlig men ikke nødvendigvis rask når må endre innstillinger fort. En fin funksjon er sweep panorama, der du kan trykke ned utløseren, og holde den nede mens du panorerer kameraet. Deretter slipper du utløseren og kameraet lager et panoramabilde.

TX5 blir tilgjengelig i begynnelsen av april, og veiledende pris er 3500 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen