Vanntett og kompakt Pentax

Flere og flere produsenter forsøker nå sakte men sikkert å muskle seg inn på det som lenge har vært Olympus' enemerker - vanntette kompaktkameraer tiltenkt vanlige forbrukere. Dette kan være dette er et resultat av at megapikseljaget har fått en del kritikk, samtidig som det hvert år slippes hundrevis av nye kameramodeller som er vanskelig å skille fra hverandre. Skal et kamera selge må det ha noe spesielt ved seg som skiller det fra konkurrentene, og dette har Olympus utnyttet i en del år nå.

Nå vil tydeligvis Pentax være med på leken, og de slipper i dag et nytt kompaktkamera i sin W-serie, Pentax Optio W60.

Vanntettheten er det så som så med i forhold til de drøyeste konkurrentene, men 4 meter under vann skal man kunne holde W60 i opp til to timer før det tar kvelden, og det skulle jo holde på de fleste sydenturer.

For øvrig får kameraet ikke uventet 10 megapiksler, 5x optisk zoom med bra vidvinkel, tilsvarende 28-140mm på 135-film. Skjermen blir 2,5" (6,3 cm) og får 230 000 bildepunkter, noe som er ganske så vanlig i våre dager. Ansiktsgjenkjenning er også på plass, men desverre får W60 bare den velkjente "jukse-stabiliseringen" av høy-ISO-type. På plussiden noterer vi imidlertid at kameraet også får mulighet til videoopptak i 1280 x 720-format. Ikke full HD, men det nærmer seg.

Pentax Norge oppgir at veiledende pris her til lands vil bli noe rundt tre tusen kroner. Kameraet vil sannsynligvis bli tilgjengelig en eller annen gang i løpet av sensommeren.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen