Vanntett lommekamera

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Optio WP og Optio WPi ble store suksesser fordi de tilbød noe andre ikke kunne, nemlig at det var støv- og vanntett. Faktisk så vanntett, at du kunne bade med det. Hvis du trives på stranden, men er redd for å ta med kamera i frykt for at det skal bli ødelagt eller stjålet, er et vanntett kamera noe for deg. Du kan ta det med deg ut i vannet, fotografere ungene som leker, ha det med på snorkletur for å ta bilder av fisk og koraller. Mulighetene er store.

Den nye modellen, Optio W10 tilbyr i stor grad det samme som Optio WPi, men det har fått større skjerm på 2,5 tommer og bedre videofunksjonalitet, så det nå kan gjøre opptak i 640 x 480 med 30 bilder pr. sekund. I tillegg har batterikapasiteten blitt bedre, og du skal nå kunne ta 240 bilder på en lading.

Den mest spennende nyheten er kanskje ansiktsgjenkjenningen, som detekterer ansikter i motivet, og justerer fokus og eksponering i henhold til det. Det vil gjøre det lettere å ta gode bilder av mennesker.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Kameraet er garantert ned til en dybde på 1,5 meter, i opp til en halv time. Dette er det samme som forgjengerne, og gjør det mulig for deg å svømme, og snorkle med det. Du kan ikke dykke med det. Til tross for at det er vanntett, blir det ikke stort og klumpete. Det er omtrent på størrelse med et helt vanlig kompaktkamera.

Selv om Optio W10 har mange av de samme spesifikasjonene som WPi – både oppløsning, objektiv og funksjonalitet, så tror vi Pentax har gjort noen endringer. Det kom en del kritikk mot WPi på bildekvaliteten, og dette forventer vi at de har rettet opp, så du nå får et bedre kamera.

Pentax Optio W10 blir tilgjengelig i midten av mars, og får en veiledende pris på 3500,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen