Vanntett fra Pentax

Pentax Optio W30 er en oppgradering av Optio W20, og temmelig lik i det aller meste. Begge har 7,1 megapiksler, 6,4 cm (2,5 tommer) skjerm, og 21,9 MB internminne, og så videre. På spesifikasjonslisten ser W30 med andre ord ikke ut til å være noen stor oppgradering av W20.

Forskjellen ligger i andre ting. Ikke bare er W30 vanntett ned til 3 meter, men det kan bli der i opp til tre timer, mens W20 kun var garantert til 1,5 meter i en halvtime. Hvorfor tidsbegrensningen aner vi ikke, men vi lurer på om det kan være for å unngå tullinger som glemmer kameraene i vannet i en uke og klager når det ikke tåler slikt. Ryggdekning er en del av livet for kameraprodusenter nå for tiden, desverre.

En funksjon som forøvrig er ny, er ansiktsgjenkjenning. Mange andre produsenter har implementert slike funksjoner i sine kompaktkameraer i det siste, og dette må vel kunne kalles årets motefunksjon. I pressemeldingen står det at folk må ha ansiktet vendt mot kameraet for at ansiktsgjenkjenningen skal kunne fungere, men det står ingen ting om den kan kjenne igjen ansikter med dykkermasker. Kanskje noe å tenke på til W40?

W30 får også spesialglass foran linsen, med såkalt SP-belegg, som skal hindre at dråper blir liggende foran objektivet og forstyrre bildet. Veldig greit å ha, og i det hele tatt er W30 tydelig designet for at knipseren skal være nødt til å gjøre så lite som mulig. Slikt er hendig i et typisk actionkamera som nok vil bli dratt med på alt fra strand til skibakke.

Av andre hendige funksjoner bet vi oss også merke i pentax' Image Recovery, en innebygget funksjon som lar deg kalle frem igjen bilder som har blitt slettet ved et uhell. Hvordan denne fungerer, og hvor bra, har vi desverre ingen informasjon om for øyeblikket, men å inkorporere en slik funksjon i kameraet ser vi i utgangspunktet på som en glimrende ide.

Tilgjengelighet og pris i Norge er for øyeblikket ikke kjent.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen