Vanntett fra Fujifilm

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Fujifilm Finepix Z33 WP

Vanntett og lekker - Finepix Z33 WP
Vanntett og lekker - Finepix Z33 WP

Den klart mest interessante modellen er Fujifilm Finepix Z33 WP, en liten designmodell som er vanntett til 3 meter, så du kan bade med det. Det er både en fordel hvis du vil ta bilder under vann, og hvis du er redd for at noen skal stjele det fra stranden mens du er i vannet.

Kameraet kan gjøre det meste for deg, med ansiktsgjenkjenning og selvutløser som gir deg mulighet til å bli med på bildet selv ved å vente til du har kommet på plass. Det har også motivgjenkjenning, slik at kameraet selv velger optimale innstillinger.

Z33 WP er laget for å være et morsomt kamera. Det kommer fire ulike sterke farger, er lite og nett og bare 2cm tykt.

Til gjengjeld har det ikke mer avanserte funksjoner som lang zoom, mekanisk/optisk bildestabilisator, vidvinkel eller liknende. Kameraet er heller ikke støtsikkert, og objektivet har svært moderat lysstyrke på f/3,7-8.

For å gjøre det enkelt for deg å dele bildene med andre, har det derimot en blog-funksjon der bildet automatisk blir redusert i størrelse for å passe til web-publisering. Det ser nå ut til at Fujifilm har gått helt bort fra de proprietære xD-minnekortene som de brukte tidligere, og tilbyr nå støtte for SD/SDHC i stedet, slik som nesten alle andre. Det liker vi.

Kameraet får en veiledende pris på 2200,- kroner. Butikkprisene blir nok en del lavere enn de veiledende prisene.

 

Finepix Z30

Ikke vanntett, men interessant design - Finepix Z30
Ikke vanntett, men interessant design - Finepix Z30

Det kommer også en svært lik modell som ikke er vanntett. Spesifikasjonene er nesten helt identiske, men designen er annerledes, og det tilbys i 5 forskjellige farger. Vi har dessverre ikke fått nok informasjon til å si hva annet som kan være forskjellig.

Z30 får veiledende pris på 1900,- kroner.

 

Finepix S1500

Hvis du trenger noe mer avansert, og mer zoom, er finepix S1500 er rimelig alternativ. Du gis heller ikke her de så mange manuelle funksjoner, men du har 12x zoom, bildestabilisator mulighet for høy ISO og følgefokus.

12x zoom på Finepix S1500
12x zoom på Finepix S1500

Men vi må henge oss litt opp i pressemeldingen vi har mottatt. Den sier at dette er ”det perfekte kameraet for den aktive familien”. Vi går ut fra at det betyr at Fujifilm ikke har tenkt å slippe noen flere modeller for den aktive familien noen gang. ” I praksis vil det si at hvis du tar bilde en mørk kveld, vil

kameraet automatisk stille seg inn på nattfotografering og gi deg et perfekt bilde i retur”. Her er det bare for alle amatører og profesjonelle å løpe til butikken. Endelig et kamera som gir deg perfekte bilder. Dersom produsenten har rett i at folk biter på den typen markedsføring, så må vi bare gjøre det tilsvarende klart at ingen kameraer tar perfekte bilder, og de som påstår det, mister en masse kredibilitet og anerkjennelse hos alle som har litt peiling på foto. Beklager Fujifilm.

Vil du ha et kompakt, rimelig ultrazoomkamera, som ikke tar perfekte bilder, så blir S1500 tilgjengelig til en veiledende pris på 2600,-.

 

Finepix J250

Metallhus og vidvinkel - nå og så på de rimelige modeller.
Metallhus og vidvinkel - nå og så på de rimelige modeller.

J-serien til Fujifilm betegner de rimelig modellene. Men i motsetning til tidligere, da rimelige modeller var billige også på andre måter enn pris, ser dette ut til å endre seg med J250.

Her har du et kamera i børstet metall med 5x zoom, tilsvarende 28-140mm, altså en svært brukbar vidvinkel. Det er sjelden vi ser i de rimelige kameraseriene. Bildestabilisator på CCD-brikken og LCD-skjerm på 7,6cm (3 tommer) gjør det hele ganske attraktivt.

Det eneste vi egentlig savner er Fujifilms glimrende SuperCCD-brikke.

Kameraet har de samme automatiske funksjonene som de andre modellene, og er derfor svært enkelt å bruke for alle.

Veiledende pris blir 1900,-.

 

Finepix J20

Stilrent, tynt og billig.
Stilrent, tynt og billig.

Hvis du vil ha noe enda rimeligere, kan du velge bort de avanserte funksjonene fra J250. Kameraet har automatikken, men har et objektiv med mindre zoom, ikke vidvinkel og dårligere lysstyrke. Det mangler bildestabilisator og har mindre LCD-skjerm.

Til gjengjeld er det bare 17,4mm tykt, og får en veiledende pris på 1500,- kroner.

Alle kameraene har en oppløsning på 10 megapiksler, og kommer i salg i april

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen