Test

Vannkjølt spillmaskin

 

Idéen

De av dere som har lest mine tidligere artikler vet at jeg er en innbitt overklokker som hele tiden prøver å presse mere ytelse ut av hardwaren min. Som dere også vet er det slik at overklokking fører med seg høyere varmeutvikling, som igjen fører til at vi må kjøle ned komponenter med kraftige vifter. I mitt HX08 kabinett har jeg stappet inn 5x80mm og 2x60mm vifter samt en Swiftech MC462-kjøler på prosessoren, så med tanke på støy kunne jeg like gjerne bodd ved siden av Gardermoen :) Min bedre halvdel har mang en gang mast på meg og bedt meg gjøre noe med bråket, så for å bli kvitt alle de bråkete viftene bestemte jeg meg for å teste et skikkelig vannkjølingssystem. Okay da, så var det for å få enda bedre kjøling også ;)

 

Systemet

Jeg valgte å bruke diverse vannkjølingskomponenter levert fra Microplex for å lage et komplett system med bl.a. Swiftech vannblokk, Hayden radiator og en Eheim vannpumpe. Dette er kvalitetsprodukter som jeg har lest mye bra om, og forventningene til det ferdige resultatet var meget store da jeg begynte på arbeidet med ombyggingen av maskinen.

Når delene var vel i hus fant jeg ut at skulle jeg først bygge en bra maskin med vannkjøling så måtte jeg ha et godt kabinett også. Jeg bestilte meg derfor et Chiftech DA01W servertower, med en 340watt Chiftech strømforsyning. Også dette ble levert av Microplex.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen