Vannkjølt GeForce 7950 GX2

Alternativ tekst mangler

Skjermkortprodusenten EVGA har spesialisert seg på skjermkort med uvanlige kjøleløsninger, sist med et GeForce 7800 GTX 512 MB-kort.

Ved lanseringen av 7800 GTX-kortet hevdet EVGA at kortet deres var det raskeste serieproduserte kortet i verden, og selskapet gjør vist tradisjon i å sprenge rekorder. Når de nå lanserer kortet e-GeForce 7950 GX2 Black Pearl hevder de at de nok en gang har verdens raskeste serieproduserte skjermkort.

Som vi vet kombinerer et GeForce 7950 GX2-kort to stykk 7950-grafikkprosessorer på ett enkelt kort. Dette muliggjør totalt hele 48 pixel pipelines (24 per grafikkprosessor) og 16 vertex shaders (8 per grafikkprosessor). Minnet er 1 GB av typen GDDR3 med en minnebåndbredde på totalt 76,8 GB/s (38,4 GB/s per grafikkprosessor).

Det spennende med dette kortet er den uortodokse kjøleløsningen. Vannkjøling benyttes nemlig på begge grafikkprosessorene. EVGA har lenge hatt et samarbeid med Innovatek, og det er sistnevnte som står for vannblokkene og koblingen mellom disse.

Hvilke frekvenser kortet vil operere på er ukjent, men det ventes at det vil være merkbart høyere enn standardfrekvensene på 500 MHz kjerne og 1200 MHz effektiv minnefrekvens.

Pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

(Kilder: EVGA, Digit-Life)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen