(Bilde: Cooler Master)

Vannkjølingspionér saksøker Cooler Master

Mener kjølegiganten har tatt seg til rette.

Asetek har lenge vært frempå når det gjelder enkle vannkjølingsløsninger. Vi omtalte så tidlig som i 2006 lanseringen av et lukket kjølesystem for folk flest, og etter hvert kom også produsenten CoolIT med løsninger bygd på samme lest.

Disse to fikk imidlertid ikke ha markedet i fred særlig lenge, før både Zalman og Cooler Master kom på banen – og nå ser det ut som i alle fall sistnevnte produsent kan ha tatt seg litt til rette med patentene.

Lukkede løsninger, som denne fra CoolIT, mener Asetek de har enerett på.
Lukkede løsninger, som denne fra CoolIT, mener Asetek de har enerett på.Foto: Hardware.no

Etter først å ha dratt CoolIT for retten i fjor høst, saksøker nemlig Asetek nå Cooler Master for patentkrenkelser.

Potensielt store summer

Markedet for lukkede, rimelige vannkjølingssett er ikke gedigent, og utvalget av forskjellige løsninger er begrenset til temmelig like modeller. Hvorvidt modellene fra de forskjellige produsentene er like nok til at det kan kalles rettighetsbrudd, gjenstår imidlertid å se.

I rene penger krever i alle fall Asetek et erstatningsbeløp som skal fastsettes av en jury, på toppen av tre ganger det beløpet Cooler Master stadfestes å ha tjent på de kjølerne saken angår. Dette inkluderer modellene Seidon 120M og 240M, ifølge dokumenter nettstedet eTeknix har fått tilgang til.

Mindre utvalg

Dersom Cooler Master skulle bli funnet skyldig, og Aseteks pågående rettssak mot CoolIT også skulle tippe i deres favør, vil det medføre at begge selskaper også må stanse alt salg av sine modeller. Da vil utvalget av kjølesett umiddelbart krympe med en solid porsjon, siden også Corsair sine vannkjølere blir produsert av CoolIT.

Såvidt vi kjenner til er det dermed bare Zalman som vil unnslippe rettighetsmølla, da de hevder de produserer lukkede vannkjølingssystemer som ikke baserer seg på noen av de ovennevntes løsninger.

Synes du lukkede vannkjølere blir for pysete?
Sjekk vår guide til ekstremkjøling for folk flest »

(Kilder: VR-Zone, eTeknix)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen