Vanngående mobil kommer i 2010

Alternative strømkilder til mobiltelefoner og annen teknologi er det mye snakk om i disse dager. Flere sliter tross alt med dårlig kapasitet på mobilene sine. Hos Samsung jobber de nå med vann som strømkilde, og mobiler som går på vann er ikke langt unna.

For i forskningsavdelingen til selskapet regner de med at slike mobiltelefoner vil være på markedet allerede i 2010.

Dobbelt varighet
Samsung Electro-Mechanics har utviklet en brenselscellen som går på vann, i motsetning til de fleste andre brenselsceller som går på metanol. Når mobilen skrus på vil vannet reagere med metall i telefonen og skape hydrogengass. Denne gassen vil føres inn i brenselscellen hvor den reagerer med oksygen for å skape strøm.

Siden brenselscellen kan genere opptil tre watt kan den brukes i mobile enheter. Selskapet hevder den kan drive en mobiltelefon i ti timer, som er det dobbelte av dagens oppladbare batterier.

Må byttes
Den første versjonen av denne brenselscellen krever at brukeren bytter denne modulen hver gang den har gått tom for strøm. De regner imidlertid med at neste versjon kun vil trenger etterfylling av vann.

- Hvis brukeren kun bruker mobilen fire timer om dagen i snitt vil de måtte bytte hydrogenmodul hver femte dag. På senere modeller vil det ikke være behov for å bytte denne modulen, og kan i stedet bare etterfylles med vann, sier viseadministrerende direktør i Samsung Electro-Mechanics, Oh Yong-soo.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen