Vann i mobilkameraet

Selv om dagens mobilkameraer tar bilder i stadig høyere kvalitet, er det fortsatt et stykke igjen til de helt krystallklare fotografiene. En fransk linseprodusent ser imidlertid ut til å være ett skritt nærmere krystallklare bilder, ved hjelp av to dråper vann.

På 3GSM-messen viste den franske linseprodusenten Varioptic frem et mobilkamera med en linse konstruert av to vanndråper. Linsen er en såkalt liquid lens, eller væskelinse, som endrer form uten hjelp av mekanikk av noe slag.

Et menneskelig øye
Linsen skal i følge Varioptic oppføre seg på samme måte som et menneskelig øye. For å endre fokus bruker linsen seg av elektrisitet, som endrer forholdet mellom de to vanndråpene.

Varioptics væskelinse skal gjøre det enklere å ta bilder med mobiltelefonen på mange måter. Blant annet skal det bli enklere å få fokus på bilder du tar veldig nære motivet. Varioptic påpeker at med dagens mobilkameraer må du ha kameraet minst én meter fra motivet for å få skikkelig fokus. I tillegg hevder selskapet at mobilkameraer utstyrt med den nye linsen vil bli raskere, mer utholdende, mindre og billigere å produsere enn vanlige mobilkamera.

(Kilder: English People's Daily)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen