Dette kan gå raskere med Varioptics nye teknologi. (Foto: Malgorzata Maryniak / Istockphoto)

Vann gir raskere kamera

Amobil har tidligere kunne fortelle om fremtidens kameraoptikk, der to dråper vann skulle sikre mindre objektiv og bedre fokus. Nå er fremtiden bokstavelig på vei til butikken ettersom Varioptic og Seiko har gått sammen om å produsere 500 000 slike linser i måneden fra og med tredje kvartal.

To dråper vann gjør nytten

Varioptic er ett av selskapene som har jobbet mest med teknologien, og kunne allerede for to år siden presentere en prototype av en slik linse på 3GSM.

Linsen som kommer i produksjon skiller seg ut fra dagens mekaniske linser ved at den ikke har mekanisk optikk i bunn. I stedet skal linsen ligge og flyte mellom to dråper vann, og for å endre fokus benytter linsen seg av elektrisitet, som endrer forholdet mellom de to vanndråpene.

Mindre energiforbruk

Fordelene med slike linser er at fokuset kan endres langt kjappere enn i dag og at de bruker mindre strøm. Denne fordelen er ekstra viktig på telefoner som brukes til å ta opp video, ettersom video krever en kontinuerlig fokusering og dette trekker mye strøm.

De to modulene som vil bli produsert er Arctic 314 og Arctic 416. Begge skal kunne ta bilder i oppløsning på fem megapiksler, men er henholdsvis 0,33 tommer og 0,25 tommer store. Hva prisen er sies det ingenting om, men det er spådd at slike linser skal være billigere enn dagens mekaniske variant.

(Kilde: Phonecoop, Engadget, Varioptic)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen