"Vanderpool" kommer i Pentium 4

En talsmann for Intel skal ha bekreftet ovenfor X-bit labs at det ikke skal være nødvendig med mer enn én prosessorkjerne for å benytte selskapets kommende virtualiseringsteknologi.

Japanske PC Watch skrev mot slutten av forrige uke at "Vanderpool" ville bli tilgjengelig på Pentium 4 600-serien. Planen er at disse skal lanseres i løpet av 2. halvdel 2005.

Virtualisering vil også bli implementert i "Smithfield" og "Presler" - begge med doble kjerner. Samme plan gjelder for "CedarMill", som er en enkelkjerne-CPU bygget på 65 nm-teknologi.

Der er fortsatt usikkerhet vedrørende klokkefrekvens og Hyper-Threading på de kommende prosessorene. Det er lite sannsynlig at klokkefrekvensen kommer til å øke når dobbelkjerner introduseres - heller stikk motsatt grunnet varmeutvikling.

Videre kan man selvsagt spekulere i hvorvidt innførelse av virtualiseringsteknologi vil føre til økt utbredelse av Linux på desktop-en. Ettersom kjøring av flere operativsystemer støttes direkte av selve prosessoren, vil kanskje dette føre til at flere "vanlige" brukere vil prøve andre operativsystemer enn Windows. Dette forutsetter selvsagt at verktøyene for å sette opp "virtuelle partisjoner" er enkle å benytte også for mindre tekniske brukere.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen