Slik ser den nye VR-kontrollen ut.
Slik ser den nye VR-kontrollen ut. (Bilde: Valve)

Valves VR-kontroll byr på uvanlige egenskaper

«Knuckles» kan gi en vesentlig bedre VR-opplevelse.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Håndkontrollene er en viktig komponent i VR-opplevelsen og noe det jobbes hardt med å forbedre. Valve, som bidro i utviklingen av HTC Vive, jobber også med sin egen VR-kontroll, og nå har de avslørt mer informasjon om produktet, melder UploadVR.

Kontrollen, som har fått navnet Knuckles, beskrives nå i nærmere detalj inne på Steam sine hjemmesider, hvor det også er lagt ut illustrasjonsbilder av produktet og en GIF-fil som demonstrerer hvordan den brukes.

Det er berøringssensorer for hver enkelt finger på kontrollens grep.
Det er berøringssensorer for hver enkelt finger på kontrollens grep. Foto: Valve

Mange berøringssensorer

Noe av det som er spesielt med Knuckles-kontrollen er at den har en justerbar stropp som gjør at kontrollen henger fest på hånden selv om du slipper taket og strekker ut fingrene. Dermed trenger du altså ikke å være bekymret for å miste den i gulvet.

Kontrollen har også en rekke kapasitive sensorer plassert på ulike steder. Blant annet er det sensorer i selve grepet som registrerer om brukeren holder fast i kontrollen eller har sluppet den, samt individuelle sensorer som registrerer hvorvidt hver enkelt finger berører kontrollen.

Kontrollen henger fast selv om du slipper taket.
Kontrollen henger fast selv om du slipper taket. Foto: Valve

Ikke klar for markedet ennå

Sensorene kan også registrere graden av «krumning» på fingrene. Det er dessuten sensorer under de fysiske knappene på kontrollen som registrerer hvorvidt pekefingeren og tommelen hviler mot de respektive knappene. 

Knuckles-kontrollen skal ifølge Valve ha en batteritid på tre timer og tar cirka én time å lade fullt opp. Ennå eksisterer den kun i en utviklerversjon, så det er nok høyst sannsynlig at vi vil få se en del endringer innen forbrukerversjonen av kontrollen foreligger. Akkurat når dette skjer er imidlertid ikke kjent.

Mer informasjon kan du finne hos Steam Community.

Finsk selskap skal nå har laget en VR-skjerm med helt ekstrem oppløsning »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen