Steam Machines ble laget av flere ulike tredjeparter. Dette er en Alienware-modell produsert av Dell.
Steam Machines ble laget av flere ulike tredjeparter. Dette er en Alienware-modell produsert av Dell. (Bilde: Dell)

Valves Linux-baserte spillmaskin ble ingen suksess – nå er Steam Machines fjernet fra Steam-forsiden

Men Valve vil ikke gi opp Linux som spillplattform.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det begynner å bli noen år siden Valve introduserte sitt Steam Machine-konsept, en slags PC-aktig stuemaskin som skulle utfordre tradisjonelle spillkonsoller. Nå har maskinene blitt fjernet fra Steam-forsiden, melder blant andre PC Gamer.

Tidligere kunne man få tilgang til Steam Machines via «maskinvare»-fanen på Steam-forsiden, men nå er det kun Steam Controller, Steam Link og HTC Vive som vises om man trykker på denne fanen.

Mange tolket dette som at maskinene rett og slett er tatt av markedet, men Valve selv la ut et innlegg på Steam-forumet hvor de avviser dette. I innlegget peker Valve på at Steam Machine-seksjonen fremdeles er tilgjengelig, men at seksjonen er tatt bort fra forsiden på grunn av «manglende trafikk».

Valve har også laget en egen håndkontroll til Steam Machines, som ser slik ut. Bilde: Valve

– Flyr ikke av hyllene

Selskapet innrømmer imidlertid at Steam Machines ikke har blitt en stor suksess, men at de fremdeles har tro på idéen bak konseptet – hvor Linux står i sentrum.

– Selv om det er sant at Steam Machines ikke akkurat flyr av hyllene har ikke våre grunner for å strebe mot en kompetitiv og åpen spillplattform endret seg betydelig. Vi arbeider fremdeles hardt med å gjøre Linux til en god plass for spilling og applikasjoner, skriver Valve-representanten.

Steam Machines bruker et operativsystem som heter SteamOS, et Linux-basert operativsystem som er optimalisert for spilling og tett integrert mot Valves Steam-plattform. Valve har tidligere blitt med i Linux-stiftelsen for å fremme Linux-spilling, og Steam Machines har altså også vært et steg i å gjøre Linux mer populært innen spill.

Ifølge Valve har de lært mye om hvordan Linux-økosystemet fungerer innen spillutvikling fra sitt arbeid med Steam Machine-initiativet, og de skal ha lyttet til mange tilbakemeldinger om hvordan det kan forbedres. Selskapet skriver at de også har andre Linux-initiativer på gang som de ennå ikke kan snakke om, så det ser på ingen måte ut til at de er ferdige med satsingen.

Dell har nylig sluppet nye, heftige spillbærbare »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen