Valve vil støtte Linux

Kommer Steam til Linux?
Kommer Steam til Linux?

I september i fjor ble det kjent at Valve - selskapet bak bl.a. Half-life 2 – søkte etter en ingeniør for å porte spill fra Windows- til Linux-plattformen.

Nettstedet Phoronix skal nå ha mottatt informasjon om at Valve jobber på med å legge til Linux-støtte for sin populære spillmotor Source, som bl.a. benyttes i Team Fortress 2, Counter-strike: Source og Half-life 2.

Hva med Orangebox og Steam?

Dersom Source-motoren kommer til Linux, ville det bare vært naturlig at Valve også legger til Linux-støtte i spillene som danner Orangebox – Half-life 2 (med episode 1 og 2), Team Fortress 2 og Portal. Denne samlepakken er nemlig en av de største grunnene til at folk kjøper alternativer som Cedega og Crossover Games.

Og igjen, hvis Orangebox skulle komme til Linux, ville det bare vært naturlig at Steam også får sin egen Linux-klient. En kan også lure på om dette er grunnen til at Epic avventer utgivelsen av Unreal Tournament 3 til Linux – de selger tross alt en del av sine spill gjennom Windows-klienten av Steam, og Unreal Tournament 3 til Linux-utgaven av Steam kunne vært et lurt PR-trekk.

Det skal også nevnes at skytespillet Postal III skal få Linux-støtte, og dette spillet benytter seg av Valves Source-motor.

Spennende fremtid for Linux

En av de store grunnene til at folk holder seg til Windows er fordi en rekke spill og programmer ikke støttes i Linux. Hvis Valve lager Linux-utgaver av sine spill kan situasjonen fort snu seg.

Som vi vil vise i tredje del av artikkelserien, spill dine spill i Linux, yter nemlig spill bedre i Linux med en egen Linux-klient.

Valve selv har ikke annonsert Linux-støtten offisielt enda, men det skal nevnes at Phoronix vanligvis får slik informasjon før noen andre. Det var eksempelvis dette nettstedet som først fikk vite om AMDs Linux-planer i fjor.

(Kilde: phoronix)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen