Valve satser på spesiallagde stue-PC-er
Teknofil
(Bilde: Valve)

Valve satser på spesiallagde stue-PC-er

Kunngjorde Steam Machines i går kveld.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På mandag annonserte Valve Corporation det Linux-baserte operativsystemet SteamOS, som kastet seg ut i kamp mot spillkonsoller som Xbox og PlayStation.

Etter at programvaren var overstått, gikk turen til maskinvare i går kveld – i ukens andre av totalt tre nyheter fra det amerikanske selskapet. Steam Machines er navnet på PC-ene som er skreddersydd det nye operativsystemet, og det er i bunn og grunn datamaskiner som er spesialtilpasset til bruk i stuen. Disse skal lages av tredjepartsleverandører, og ikke av Valve selv. 

Betatest i år

Med Steam Machines og SteamOS sikter nemlig Valve mot at spillere og TV-tittere får sitt, på samme måte som at rivalene fra Microsoft og Sony er mer enn bare rene spillmaskiner. Dampmaskinene går inn i en testfase i år, og rundt 300 enheter blir sendt til heldige betatestere som har meldt interesse.

Maskinene vil komme ut i 2014, og i tiden framover regner Valve med at det vil dukke opp mange varianter og tilbud for brukerbasen – samt hundrevis av kompatible spill.

Hittil denne uken har Valve kunngjort operativsystem (SteamOS) og maskinvare (Steam Machines). På fredag klokken 19.00 kommer den tredje og siste nyheten.

På Steam Machines bruker du selvsagt dette operativsystemet:
SteamOS utfordrer PlayStation og Xbox »

(Kilder: Valve via Übergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen