Valgfri nettleser på Iphone?

Valgfri nettleser på Iphone?

Vanligvis godtar ikke Apple at du bruker programvare på dine Apple-produkter som konkurrerer direkte med det selskapet selv kan tilby. Har du en Iphone, er nettleseren Safari forhåndsinstallert, og du har vært nødt til å bruke denne når du skal surfe på internett på din Iphone.
 
Nå ser det imidlertid ut til at Apple har løsnet litt på de strenge restriksjonene. Et lite utvalg alternative nettlesere har nemlig blitt tilgjengelige i Appstore, ifølge Macrumors.
 
Fortsatt Safari
Om du aller helst skulle ønske å ta i bruk en spesialtilpasset utgave av Internet Explorer, Opera, eller Firefox på din Iphone, har du ingen grunn til begeistring foreløpig. Ingen av disse er å finne i Appstore, og det er fortsatt tvilsomt om Apple vil tillate at du bytter ut Safari med en av de argeste konkurrentene.

(Artikkelen fortsettes.)

Ville du bytte ut Safari med Opera Mini på din Iphone 3G?
 
Fire webapplikasjoner har imidlertid dukket opp i Appstore, men alle ser ut til å være tilknyttet Safari i større eller mindre grad:
 
Edge Browser – Fullskjermutgave av Safari.
 
Incognito – Lar deg surfe uten å etterlate spor eller historikk.
 
WebMate: Tabbed Browser – Fanebasert nettleser.
 
Shaking Web – Bedre nettleseropplevelse når din Iphone er i bevegelse. Bygger på Safari.
 
Håp for andre?
For noen måneder siden ble det klart at norske Opera hadde klargjort et Iphone-utgave av nettleseren Opera Mini, men at denne neppe ville bli godkjent av Apple. Nettleserrelaterte applikasjoner har etter sigende blitt stemplet som ”dobbeltfunksjonelle”, ettersom Safari allerede er installert på Iphone.
 
Ved at de fire ovennevnte applikasjonene nå har blitt tilgjengeliggjort, tyder det i alle fall på at Apple har åpnet for litt større valgfrihet når det gjelder internettsurfing for sine Iphone-brukere.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen