– Våkn opp, baby!! skrek ukjent mann i babycallen
Teknofil
(Bilde: Fox19)

– Våkn opp, baby!! skrek ukjent mann i babycallen

Hacker tok kontroll over IP-kameraet som overvåket datteren.

Stadig flere foreldre i USA – og sikkert også i Norge – bruker såkalte IP-kameraer til å holde et øye med sitt sovende spedbarn. Det mange ikke tenker på er at slike Internett-kameraer faktisk kan bli utsatt for hacking.

Det var det som skjedde med familien Schreck fra Ohio i forrige uke, skriver Cnet News. Foreldrene Heather og Adam våknet til lyden av en mannsstemme, og sjekket umiddelbart videooverføringen fra kameraet som stod på den 10 måneder gamle datterens soverom på telefonene sine. Der fikk de se at kameraet panorerte rundt i rommet, før stemmen igjen ropte:

– Våkn opp, baby! Våkn opp, baby! AAAAAAAAAARRH!! 

Pappa Adam styrtet inn på rommet. Da vendte kameraet seg mot ham og hackeren begynte å skrike ut masse banneord. Adam trakk raskt ut ledningen på kameraet. 

Advarer andre

Familien Schreck sier i et intervju med den lokale TV-stasjonen Fox 19 at de føler seg krenket etter episoden, og at de begynte å lure på hvor mange ganger hackere hadde tatt kontroll over kameraet og sett på datteren. Nå vil de advare andre foreldre mot å stole blindt på IP-kameraer som selges som audiovisuelle baby-overvåkere.

Merket på kameraet til Schreck-familien var Foscam, og de hadde visst ikke oppdatert dette med den nyeste programvaren. Derfor var den ekstra utsatt for slike angrep.

I teorien skal det være mulig å hacke seg inn på alle typer IP-kameraer, så det er helt avgjørende å laste ned nye programvareoppdateringer når de kommer. I tillegg må du naturligvis sørge for å ha et sikkert passord både på det trådløse nettet og på selve kameraet.

Slik fungerer et IP-kamera:
Vår søsterside Amobil.no har testet Jensen Scandinavia Secure Link »

(Kilder:  Fox 19 via Cnet News)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen