Vakker Tour i Frankrike i HD

I år vil den nye sportskanalen Eurosport HD følge det dramatiske sykkelløpet time for time med spektakulære, krystallklare bilder. Under fotball-VM var Eurosport henvist til å sende kampene med 24 timers forsinkelse, men under Tour de France går det meste på direkten - 86 av totalt 150 timer sendes direkte.

Eurosports norske sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg har med seg eksperttrioen Atle Pedersen, Gino Van Oudenhove og Magnar Myrvold til å lose seerne gjennom etappene.

Gratis hos Canal Digital
For å se HDTV, må du ha HD-klar flatskjerm, HD-mottaker eller HD-PVR.
•  Canal Digital-kunder med kabel- eller satellitt-TV får gratis tilgang til Eurosport HD.
•  Get-kunder må vanligvis enten abonnere på Gets HD-pakke med 5 HD-kanaler til 1200 kroner i året, eller abonnere på én HD-kanal til 600 kroner i året og få Eurosport HD som gratis bonus-kanal. I juli og august kan imidlertid Get-kunder med HD-PVR se Eurosport HD gratis.  
•  Altibox-kunder kan tegne abonnement på kanalpakken HD-Intro med 6 kanaler, inklusive Eurosport HD til ca 1200 kroner i året.
•  Viasat formidler ikke Eurosport.
Hvis du ikke har tilgang til HD, kan du følge sykkelløpet på Europsport eller på TV 2 med vanlig TV-kvalitet. Eurosport og Eurosport HD har helt likt sendeskjerma. 


Eurosport HD viser spennende sportsbegivenheter i strålende HD-kvalitet til lavere pris enn de andre sportskanalene. 


HD-kameraer overalt
Tour de France arrangeres i år for 95. gang. Arrangørene satses på HD-produksjon hele veien: Alle de fem motorsyklene som følger syklistene er utstyrt med HD-kameraer. Helikopteret som viser løpet i fugleperspektiv har to kameraer ombord. Den siste strekningen før mål dekkes av ni vanlige HD-kameraer, og et super slow motion-kamera som viser innspurten. Slik har du aldri før sett Tour de France.

Direkte fra "Kilometer 0”
Som eneste TV-kanal vil Eurosport være på plass ved Start for å intervjue syklistene før de starter klokken 1200. Noen etapper har også sending helt fra Start, men på de fleste etappene begynner sendingene klokken 1445 for å dekke de siste 120 kilometerne av hvert løp.

Hvis du vil prioritere sol og bading fremfor TV, så finnes det allikevel en mulighet. Hver kveld fra klokken 2200 sender Eurosport sammendrag av dagens etappe med intervjuer, reportasjer og statistikk.

Hva konkurrerer de om?
Den totale premiepotten i Tour de France er på 3,5 millioner euro, der 450 000 går til vinneren. I tillegg konkurrerer syklistene om trøyene:
•  Gul trøye: Sammenlagt tid (2007: Alberto Contador, Spania)
•  Grønn trøye: Poengkonkurransen, spurt (2007: Tom Boonen, Belgia)
•  Hvit trøye med røde prikker: Klatrekonkurransen (2007 Mauricio Soler, Colombia)
•  Hvit trøye: Ungdomskonkurransen under 25 år (2007: Alberto Contador, Spania)
I fjor vant spanjolen Alberto Contador på 91 timer, tett fulgt av australske Cadel Ewans og amerikanske Levi Leipheimer.


Beinhard konkurranse om masse penger - og gule og grønne trøyer. (Alle fotos: Getty Images/Eurosport)


Hushovd og Arvesen
Thor Hushovd debuterte i Tour de France i 2001 da han var med på å vinne lagtempo-rittet for Crédit Agricole. Han vant tok sin første individuelle etappeseier i 2002, og gjentok det i 2004. I 2005 vant han den grønne trøya, uten å vinne en eneste etappe. I 2006 vant han både prologen og den prestisjefylte sisteetappen. Han tok ny etappeseier i fjor, og ble nummer fire i poengkonkurransen. I år er Hushovd største favoritt i kampen om den grønne trøya.

Kurt Asle Arvesen deltar i Tour de France for fjerde gang. Han sykler for Team CSC og skal først og fremst hjelpe lagkaptein Carlos Sastre til suksess. Arvesen mangler foreløpig etappeseier i Tour de France. Kanskje han får det i år?


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen