VAIO Pocket skal "ta" iPod

Dermed får VAIO Pocked den noe tvilsomme æren av å være en av de første "MP3"-spillerne som ikke spiller MP3-filer. Ifølge Sony er ikke MP3 noen konkurranse for deres eget, proprietære ATRAC-format, som selskapet har brukt i alle "MP3"-spillerne sine til nå. Heller ikke "fienden" bruker MP3 som standard; Apples iPod foretrekker MPEG4-baserte AAC-filer, men i motsetning til VAIO Pocket lever den helt fint på en diett som bare består av MP3. Både ATRAC og AAC støtter tilgangs- og avspillingskontroll av lydfilene, også kalt DRM (Digital Rights Management).

VAIO Pocket er Sonys første alvorlige forsøk på å gjøre suksess med mobile musikkspillere i klassen til iPod og Creative Zen - som kan lagre et helt bilbiotek, istedenfor noen få plater om gangen. Spilleren får en harddisk på 20 GB, en 2,2-tommers skjerm med oppløsning på 320x256 som viser albuminformasjon og bilder. Vekten er rundt 200 gram. Batteriet til VAIO Pocket klarer av 20 timers avspilling, ifølge Sony.

I likhet med Apples iPod og iTunes, har også Sony VAIO Pocket fått sin egen musikkbutikk på nettet for å spre ATRAC-formatet, Connect.com.

Dimensjonene på 11,2 x 17,2 x 63,3 mm rommer ikke bare skjermen, men også en original måte å navigere på - via en rekke knapper som representerer områder på skjermen. Disse utgjør en slags fattigmanns touchpad som man kan stryke fingrene over for å bevege seg rundt i operativsystemet.

Spilleren har hittil bare blitt lansert i Japan, men som vanlig vil den antakelig dukke opp på nordkalotten dersom den blir en suksess i Sonys hjemmemarked.

De som forstår noe særlig japansk, kan lese mer om VAIO Pocket på Sonys japanske hjemmesider. For oss andre, er det mange fine bilder på sidene.

(Kilder: Akiba Live, news.google.com, Sony)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen