Vær trådløs med kabel

Hva sier du til å koble mobiltelefonen trådløst til PC-en via en USB-kabel? Uansett hvor ulogisk dette måtte høres ut, er dette snart mulig. Belkin har nettopp lansert en fireports USB-hub som gjør at du kan koble til USB-dingser trådløst til datamaskinen.

Huben fra Belkin består av to deler: En USB-hub uten ledning og en sender du plugger inn i en USB-port på PC-en din. Dermed har du en trådløs forbindelse mellom PC-en og huben, som kan brukes sammen med alt eksisterende USB-utstyr, fra harddisker til mobiltelefoner.

Belkins løsning lover full USB2.0-hastighet, altså 480 Mbps, over en trådløs UWB-tilkobling. Dette gir deg høy hastighet men liten bevegelsesfrihet. Løsningen har nemlig ikke større rekkevidde enn ti meter, og du må uansett ha strøm til huben via en strømledning.

Den nye trådløse USB-huben er imidlertid ikke basert på den offisielle Wireless USB-standarden (WUSB) utviklet av USB-organisasjonen USB-IF. Den trådløse huben baserer seg i stedet på lignende teknologi kalt CableFree USB. Ulempen med det er selvfølgelig at du kan risikere at Belkins hub ender opp som et obskurt ikke-standard kuriosa-tilbehør fra fortiden, når den offisielle WUSB-standarden begynner å bli utbredt.

Belkin CableFree USB Hub kommer på markedet i løpet av våren 2006, og vil trolig koste et sted mellom 1000 og 1300 kroner ($130) i Norge. Du kan lese mer om trådløs USB i saken "WUSB: Blåtann på boler".

(Kilder: Belkin.com, Engadget.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen