Vær med på å kurere kreft

Prosjektet er en fortsettelse på det gamle United Devices-initiativet, og du laster ned et program som kjører i bakgrunnen. Dette programmet sørger for at datamaskinen din aldri går ledig, og bruker overflødige prosessorsykler. I de aller fleste tilfeller vil du ikke legge merke til at programmet kjører.

Ved å kombinere mange datamaskiner rundtom i verden, håper IBM å kunne stille med nok datakraft til å kunne komme med en kur for kjente sykdommer som kreft, HIV/AIDS, SARS og malaria. Datamaskinen din prøver å folde proteiner, en prosess som foregår naturlig i kroppen. Et protein er oppbygd av mange hundre ulike aminosyrer, og danner en lang kjede som er proteinet. For å spare plass i kroppen, folder disse proteinene seg sammen på ulike måter, og ved å kombinere proteiner på riktig måte kan forskere lære mer om hvordan disse virker, og forhåpentligvis lage en kur for kjente sykdommer utifra informasjonen de får.

Foreløpig finnes programvaren bare for Windows, men IBM lover at de skal komme med programvare for Linux og Unix i 2005. Du kan melde deg opp på WorldCommunityGrid.org.

Kilde: WorldCommunityGrid.org

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen