Vårkolleksjonen til Sony Ericsson

Sony Ericsson holdt som annonsert en global pressekonferanse i dag i forskjellige byer over hele verden. Konferansene kommer i forkant av den aktuelle lanseringen av fire nye modeller, som vil finne sted på CeBIT-messen om drøyt en uke. Og Sony Ericsson hadde større saker enn kinaputter på lager.

Musikk i våre ører
I forkant hadde Sony Ericsson allerede avslørt at selskapets hovedsatsning i år ligger i musikk og lydinnhold for mobiltelefonen. Dette beviste selskapet i dag ved å blåse nye impulser inn i Walkman-merket, som i årevis har prydet Sonys musikkspillere.

At hovedfokuset til W800 er musikk, har satt sitt preg på hele telefonen. Ved siden av å bære Walkman-merket, har telefonen en egen dedikert knapp under skjermen, som fører en rett til telefonens MP3-spiller. Den mest innovative funksjonen her er at man kan høre på musikk selv om telefonen er avslått. På den måten trenger man ikke å la musikken ligge under flyturer.

Sony Ericsson har valgt å legge inn støtte for musikk i både MP3 og AAC-format. Begge har en stor brukermasse i dag, og mange puster sikkert lettet ut over at man Ericsson ikke valgte Sonys eget format, Atrac.

Med i pakken følger det et minnekort med hele 512 MB minne av typen Memory Stick Duo, i tillegg til at telefonen har 38 MB innebygget minne. Skulle ikke dette holde, kan man alltids skaffe kort i størrelser på opptil 2 GB; halvparten av kapasiteten som finnes på en iPod mini. Ifølge Sony Ericsson skal man kunne få hele 10 - 12 CD-er inn på det medfølgende minnekortet, noe som tilsvarer 150 sanger.

Et ankepunkt som er en gjenganger på MP3-spillere er batterilevetiden. Her lover Sony Ericsson at W800 skal kunne holde ut i 15 timer om telefonen er påslått. Velger man derimot å slå telefonen av, skal man kunne nyte musikken dobbelt så lenge. Det setter W800 helt i toppsjiktet av utholdende MP3-spillere.

Ellers har telefonen innebygget radio. Denne kan bli en grei erstatning så snart man er gått lei av den lagrede musikken.

Råskinn av en telefon
Selv om W800 har hovedfokus på musikkfronten, hindrer ikke det modellen å imponere på andre felt. I likhet med søstermodellen K750i, skal W800 ha innebygget kamera med hele 2 megapikslers oppløsning på bildene. Mer eksakt er oppløsningen 1632 x 1224, en oppløsning som kan brukes både på data og i fotoalbum.

Klikk for større bilde

Den andre store nyheten på W800 er at kameraet har autofokus-funksjon. Med denne kan man få mye skarpere bilder enn det man får med dagens mobiltelefoner. Kameraet kan også ta opp video, men oppløsningen er ukjent. Telefonen har også innebygget fotolys.

Skjermen har oppløsningen 176 x 220 punkter og fargedybden er 262.000 farger. Skjermtypen er TFT, som er den skarpeste og klareste skjermen for mobiltelefoner på markedet i dag.

Ellers har W800 støtte for MMS, Java MIDP 2.0 og e-post. Telefonen har ellers fått en innebygget Blåtann-støtte for trådløs overføring og for tilkobling av trådløse hodesett.


Klikk for større bilde

En stor skuffelse er at W800 ikke støtter EDGE, men kun har støtte for GPRS klasse 10. EDGE hadde vært naturlig på en såpass avansert modell, og dette kan bli en stygg akilleshæl for en modell som har så mye spennende å by på.

Vekten er 99 gram og størrelsen er 10 x 4,6 x 2,05 cm, noe mindre enn størrelsen på Sony Ericssons T610. Prisen vil trolig havne på rundt 4000 kroner uten subsidiering.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen