Våre verste SMS-mareritt

Siden den første telefonen med SMS-støtte kom på markedet har tekstmeldinger blitt en del av hverdagen for de aller fleste i Norge. Men det er langt fra noen selvfølge at telefonen din egner seg for å skrive tekstmeldinger.

De siste årene har det med jevne mellomrom dukket opp modeller som kunne fått selv de mest kontrollerte mennesker til å skrike høyt og lenge. Ikke mye er like irriterende som trege, uresponsive, ulogiske og helt komplett upraktiske telefoner når du er på farten og skal sende en kjapp beskjed.

Og blant dårlige SMS-løsninger er selvfølgelig noen dårligere enn andre. Vi har derfor laget en uformell liste med de modellene som har gitt oss de verste SMS-minnene gjennom tidene.

5. Sony Ericsson T230 - Treg og knotete

Sony Ericssons T230 kostet lite penger og mye frustrasjon. Telefonen hadde små taster, som i tillegg satt altfor tett. Dette førte til at fingrene skled over på feil bokstaver i ett sett. Tastene måtte også trykkes unormalt langt ned for å få noen reaksjon.

For å skrive en melding uten feil var det en nødvendighet med lange negler og særdeles presis motorikk. Som en ekstra bonus var telefonen også treg.

4. Siemens SX1 - Todelt mareritt

Siemens splittet både tastesettet og mobilfolket da de laget SX1. Denne modellen ble både elsket og hatet på grunn av tasteløsningen.

Selv om det gikk an å skrive temmelig hurtig med denne modellen etter en del øvelse, kom man ikke bort fra at man var nødt til å bruke begge hender hele tiden.

Å flytte tommelen over skjermen dersom man skulle skrive vanlige bokstaver, og flere centimeter nedover for å viske var rett og slett ikke brukervennlig. Vi lærte oss aldri å like dette oppsettet.

3. LG T5100 - Frustrerende forsinket

T5100 var treg. Den var så treg at irritasjonen fremdeles kan kjennes i bakhodet når temaet bringes på bane. Det tok en halv evighet fra du trykket ned en tast til bokstaven dukket opp på skjermen.

I de fleste tilfeller går det an å taste videre selv om man ikke har fått opp gjeldende bokstav på skjermen. T5100 manglet denne muligheten. Dersom du prøvde å taste inn et nytt tegn før det forrige vistes i skjermbildet, registrerte ikke telefonen at det var blitt skrevet inn flere bokstaver.

Dette førte til at meldingene ble uforståelige og fulle av hull dersom du ikke konstant fulgte med på skjermen, og ventet til hver bokstav var på plass. Det blir kanskje unødvendig å melde at frustrasjonen var på topp litt oftere enn vanlig under testperioden av dette SMS-drepende plastmonsteret.

2. Panasonic X70 - Ikke for sarte sjeler

Panasonic X70 var det du kan kalle en ulv i fåreklær. Denne kamskjellsmodellen var ganske så lekker, tastene var både behagelige og responsive, og skjermen var stor og oversiktlig. Med andre ord SMS-fanatikerens drøm. Vel, i det minste frem til du prøvde å skrive en melding.

Panasonic greide nemlig å ødelegge hele opplevelsen ved hjelp av imponerende dårlige menyer. For eksempel måtte du bla 13-14 ganger ned i menyene dersom du skulle sette komma eller utropstegn.

Å finne frem æ, ø eller å var også en utfordring. De særnorske vokalene kom nemlig ikke opp ved å bla videre på to-tallet, slik som på de fleste andre telefoner. Istedenfor måtte du først "aktivere" dem ved å trykke inn en egen tast. Deretter kunne du velge dem på vanlig måte. For å få tilgang til resten av alfabetet igjen måtte du trykke inn spesialtasten enda en gang.

At selve skriveprosessen var tungvint og tidkrevende med X70 er det altså ingen tvil om. Toppen av kransekaken var likevel den røde telefontasten. Kom du borti denne slettet du nemlig alle bokstavene i meldingen, og måtte starte forfra igjen.

At den røde tasten lå faretruende nær tre-tallet hjalp heller ikke på, og sørget for at minst et par meldinger forsvant ned i det store intet hver dag. Denne telefonen burde blitt solgt med advarsler for personer med høyt blodtrykk.

1. Nokia 7280/7380 - Når kun utseendet teller..

Noe annet enn å gi en dobbelseier til Nokias designtelefoner 7280 og 7380 går ikke an. Disse telefonene slår alt annet når det kommer til udugelighet på SMS-fronten.

Nokia har nemlig byttet ut det tradisjonelle tastesettet med et rullehjul, slik at du må rulle deg gjennom halve alfabetet hver gang du skal ha en ny bokstav.

Dette kan lett sammenlignes med bilspill i en arkadehall, der du bruker rattet til å dreie deg frem til rett bokstav for å knote inn initialene dine dersom du slår en rekord. Det er imidlertid forskjell på å snurre seg frem til tre bokstaver og å skrive en tekstmelding på 160 tegn eller mer.

At det et eller sted i verden finnes en telefon som er mindre praktisk å skrive meldinger med enn Nokias designpinner er mulig, men veldig usannsynlig.

 

Hva er den verste SMS-telefonen du har prøvd? Diskuter i forumet!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen