Våre siste filmanbefalinger

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er Kulturo.nos siste filmanbefalinger:

Leonardo DiCaprio spiller heltøff CIA-agent i
Leonardo DiCaprio spiller heltøff CIA-agent i "Body of Lies".

Ukens kinofilm – Body of Lies

Manusforfatteren bak "The Departed" har teamet seg opp med mesterregissør Ridley Scott i denne forrykende thrilleren om tøffe CIA-agenter.

På laget har Scott fått med seg både Leonardo DiCaprio og Russel Crowe som henholdsvis en Jason Bourne-aktig agent og en følelseskald høytstående CIA-mann. Da DiCaprios rollefigur nærmest på egenhånd klarer å sette opp en falsk terroristorganisasjon for å lokke ut en av de største fiskene fra terroristdammen, er det klart for både spenning og action.

"Body of Lies" er nok en ny solid film fra regissør Ridley Scott. Vår anmelder syntes filmen var intens med null dødtid, og at DiCaprio for alvor viser at han ikke er noen svekling på filmlerretet. I tillegg synes han at både regi, manus og skuespill besittes av menn som er blant de beste innen sine felt. Dermed gir han "Body of Lies" 7 av 10 poeng.

Hva gjør du når landet ditt krever mer av deg?
Hva gjør du når landet ditt krever mer av deg?

Ukens DVD-film – Stop-Loss

Du ofrer alt for landet ditt. Fritiden, sjelefred, kanskje noen kroppsdeler og garantert en og annen kompis. Det er i alle fall tilfellet for Brandon King og hans kompiser. De har tjenestegjort i helvete, de har vært i Irak. Men hva gjør du når landet ditt krever mer av deg?

Når ikke lenger fullt så unge herr King og kompisene ankommer hjembyen er de helter. De har tjenestegjort i forsvaret og overlevd krigens helvete. Men takket være en snedig klausul i kontrakten kan forsvaret kalle dem tilbake, og gjør det. Hvordan reagerer de? Hvordan hadde du reagert om landet ditt ville presset deg og skvist deg til du ikke hadde en dråpe livsgnist igjen i årene? Og hvordan går det egentlig med gamle vennskap når noen velger å bli desertører?

Kort fortalt stiller dette krigsdramaet mange spørsmål, og det var kanskje på tide at amerikanerne begynte å stille seg stadig flere spørsmål angående egen krigsinnsats. Vår anmelder så denne filmen da den gikk på kino og betegnet den da som nokså god, og mener filmen retter søkelyset mot viktige og til dels ukjente sider ved krigen i Irak. Han gav filmen 6 av 10 poeng.

Er du med på den siste dansen?
Er du med på den siste dansen? "Pulp Fiction" er vår siste anbefaling her på Kulturo.no.

Ukens klassiker – Pulp Fiction

Jada, den er kjent. Jada, vi har sikkert anbefalt den før. Men vet du hva? Dette er våre siste filmanbefalinger noen sinne, så da tenkte vi i å gjøre som samtlige av rollefigurene i denne filmen; gi faen i alt som heter politisk korrekthet og bare være beint frem supertøffe.

Enten du liker den hardtslående bokseren og historien om klokka hans, dialogen om liksomvoldtektsmannen som skal leve ut resten av sitt overraskende korte liv i meget store smerter, hjernemasse i afroen og dårlig kaffe på kjøkkenet eller en beinhard overdose á la Uma Thurman, så er dette filmen for deg.

Enten du nå mener Kulturo.no har vært et lite stykke pulp, eller sær kult-kvalitet vil vi gjerne at du skrur på denne perlen, koser deg gløgg ihjel og tenker litt ekstra på oss. Takk.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen