Våre favorittmobiler: Del 5

Jeg blir veldig fort lei av mobiltelefoner. De fleste jeg får mellom hendene er jeg lei av etter et par dager. Men gjennom årenes løp er det noen som har utmerket seg spesielt, og som aldri blir kjedelige. Her er mobilene jeg alltid vil elske.

Nokia 3210 var stålgrå og kul.
Nokia 3210 var stålgrå og kul.

Nokia 3210 (2001)
Min første mobil var en kanarigul Siemens-telefon kjøpt på Rimi. Gleden var derfor stor da jeg tilfeldigvis greide å ødelegge den og kunne kjøpe meg Nokia 3210. Jeg turte aldri fortelle hva den egentlig kostet, siden faren min nesten fikk hjertestans da han hørte den kostet over tusen kroner. Det han ikke visste var at den kostet minst det dobbelte.

Min Nokia 3210 var grå og dødskul. Plass til hele 10 meldinger i innboksen og store gode taster. Siden kjøpte jeg deksel til den med rosemaling på.

Nokia 6510 var bitteliten og griselekker.
Nokia 6510 var bitteliten og griselekker.

Nokia 6510 (2002)
Denne telefonen ble jeg aldri lei av. Den var så dyr at jeg måtte kansellere fritidsaktiviteter i flere måneder etter at jeg kjøpte den. 6510 var en av de minste mobilene jeg hadde sett, så liten at den nesten forsvant i lommen. Bakgrunnslyset i skjermen og tastene var blått, og jeg satt ofte og trykket på telefonen bare for å få se det kule lyset.

Skjermen var ikke akkurat stor, men det var som nevnt heller ikke resten av telefonen. Dette var min første mobil med vibrering, og i tillegg hadde den radio og fantastiske taster. Gud være priset, for en herlig duppeditt!

Jeg har forgjeves forsøkt å finne et godt fungerende eksemplar av telefonen, etter at jeg dessverre solgte min egen i et øyeblikks bevisstløshet.

D600 var en designbombe.
D600 var en høyteknologisk designbombe.

Samsung D600 (2005)
Jeg husker fortsatt følelsen da jeg først fikk D600 i hendene. For en grenseløst lekker telefon! Jeg hadde aldri rørt en telefon med skyvedesign før, og jeg ble nesten hypnotisert av å sitte og skyve de to delene frem og tilbake i evigheter.

D600 var en skikkelig godt designet telefon, og etter datidens mål var det proppet med heftige spesifikasjoner som høyoppløst skjerm, Bluetooth og støtte for minnekort.

HTC S710 var både liten og hadde  fulltastatur.
HTC S710 var både liten og hadde fulltastatur.

HTC S710 (2007)
Dette må nok være den Windows Mobile-telefonene jeg har forelsket meg mest i hittil. Da den kom var den mindre enn de fleste av sine artsfeller. I tillegg hadde den fulltastatur, slik at jeg kunne dyrke min Messenger-avhengighet også når jeg var på farten.

Jeg ble også imponert over hvor kjapp den var, og den store fine skjermen.

Den perfekte forretningsmobil?
Den perfekte forretningsmobil?

Nokia E51 (2007)
Selv om den perfekte mobilen ikke finnes, er jeg på nippet til å svare E51 hvis noen spør meg hva som er den beste forretningsmobilen.

Telefonen er langt ifra verdens lekreste, men med Wi-Fi, super-3G og radio fyller den alle mine telefoniske behov. Opphengt i ergonomi som jeg er, elsker jeg også E51 på grunn av de utrolig gode tastene. At den er forholdsvis billig, er heller ikke noe å klage på.

Du vet at en telefon er bra når du ikke tenker over at du bruker den. Slik er E51 for meg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen