Våre favorittmobiler: Del 1

Solid som få.
Solid som få.

Nokia 6150 (1998)

Da jeg fikk denne telefonen gikk de fleste jeg kjente fremdeles rundt med klumpete Ericsson-modeller med to-linjers skjerm. 6150 hadde et fem-linjers display, var en drøm å skrive tekstmeldinger med, og jeg hadde "Sweet Home Alabama" som ringetone. Som om ikke dette var nok var telefonen solid som en stridsvogn, og hadde lett danket ut hvilken som helst av de såkalte "fukt- og støtsikre" modellene i dag.

Det viste seg dessverre at telefonen ikke var helt idiotsikker, da jeg etter to års bruk mistet den i et malingspann fylt med bensin.

Ingen trodde dette var en telefon.
Ingen trodde dette var en telefon.

Motorola V70 (2002)

Motorola V70 var mitt første møte med en skikkelig designtelefon. Telefonen hadde en helt rund skjerm med en stilig blåfarge, og med roterbart deksel og andre fiffige løsninger lignet ikke designet på noe annet på mobilmarkedet.

At telefonen var ganske strippet for funksjonalitet, hadde en heller laber talekvalitet og et batteri som ikke likte livet, gjorde ingenting.

Det skjedde mer enn en gang at jeg dro opp denne modellen for å "sjekke noe" hvis jeg ikke hadde fått dekket oppmerksomhetsbehovet for dagen.

Verdens peneste mobiltelefon.
Verdens peneste mobiltelefon.

Siemens SL55 (2003)

Etter min mening den lekreste mobiltelefonen som noensinne har blitt produsert. SL55 var liten, hadde sjarmerende former, og kanskje viktigst av alt: Skyvedesign.

I tillegg til et pent ytre leverte telefonen en imponerende pakke med nyttefunksjoner og teknologi, og kunne fint måle seg med søstermodellen, M55.

I ettertid har telefonen fått to oppfølgere: SL65 og SL75. Ingen av disse har gitt meg den samme gleden som originalen.

 

Sprek og smart.
Sprek og smart.

Nokia 6110 Navigator (2007)

Dette er en modell jeg fremdeles bruker ofte. Tastene og formen passer perfekt til hendene mine, og telefonen er solid bygd.

At 6110 Navigator i motsetning til altfor mange andre smarttelefoner er sprek som en fole, gjør at dette er modellen jeg tyr til dersom ny programvare skal prøves ut.

I sosiale sammenhenger synes jeg også det er på sin plass å skryte av at telefonen har innebygd GPS, selv om dette strengt tatt er en av de få funksjonene jeg aldri bruker.

Neonode N2 (2007)

Morsom og stilig
Morsom og stilig.

Til tross for at jeg ikke akkurat kan skryte på meg å ha brukt Neonode N2 mer enn et par dager, er den likevel blant mine favorittmodeller.

Designen i denne telefonen er helt unik, og det føles omtrent som om det er en leke du har i hånden. Med N2 har Neonode også greid å lage en mobiltelefon som er morsom å bruke, uten at det er spill eller underholdningsfunksjoner inne i bildet. Noe så enkelt som å rote rundt i menyene er faktisk gøy.

N2 er bitteliten, har et navigeringssystem som fungerer flott til tross for manglende nummertaster, og føles generelt som noe helt annet enn en vanlig mobiltelefon.

Fant du igjen noen av dine favoritter i denne listen? Diskutér i forumet!

NB! Denne spalten er ment som uhøytidelig helgeunderholdning. Utvelgingen av telefoner er utelukkende basert på den enkelte skribents personlige preferanser, som kan være alt fra lav vekt til antall ringetoner som kan lagres.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen