V600 i første kvartal

Vi har sett svært lite til Motorola på det norske markedet det siste året, og har foruten enkelte flopper som C350 stort sett holdt seg i bakgrunnen siden selskapet slapp suksessmodellene T720 og T720i på markedet i fjor vår.

Nå har imidlertid den amerikanske produsenten en ny flaggskips-modell på vei til det norske markedet, i form av Motorola V600. Dette er en av de heteste telefonene fra selskapet til dags dato, som klarer å presse mye av funksjonaliteten og teknologien vi finner i dagens ledende Symbian-telefoner inn i et adskillig mindre og mer lommevennlig kamskjells-format.

Med sine 88 x 47 x 23 mm er V600 faktisk på størrelse med Samsungs E700, om enn 10 gram tyngre med sine 95 gram. Til gjengjeld for noen gram ekstra å drasse på byr V600 på det meste av nyere teknologi man finner på markedet i dag, og tar kvelertak på E700 når det kommer til funksjonalitet og nytteverdi.

Den nye telefonen kan vise til en aktiv TFT-skjerm med en fargedybde på 65.000-farger og en oppløsning på hele 176x220 piksler, som dermed er på nivå med ledende Symbian-telefoner som Nokia 6600 og Siemens SX1. I tillegg har den blitt utstyrt med en 2-linjers ytre skjerm med 96x32 pikslers oppløsning, som viser dato, klokkeslett, dekning, batterikapasitet og hvem som ringer.

Som enhver nyere telefon med høy prislapp har også V600 blitt utstyrt med et 640x480 pikslers kamera og mulighet for å sende bilder man har tatt med telefonen via MMS. Implementeringen av GPRS Klasse 10 burde dessuten åpne for ekstra rask sending av både bildemeldinger, e-post og andre data, med sin 28,8 Kbps båndbredde opp mot mobilnettet.

Motorola V600 blir forøvrig den første telefonen på det norske markedet med såkalt quad-band funksjonalitet, noe som skal åpne for å bruke telefonen i samtlige GSM-nettverk i verden, inkludert de sør-amerikanske GSM850-nettverkene såvel som nord-amerikanske GSM1900-nettverk.

V600 stiller forøvrig også med blåtann, og blir dermed den første Motorola-telefonen på det norske markedet med denne teknologien. Den blir også den første telefonen fra produsenten som kan spille av MPEG4-video, og den kan forøvrig skilte med integrert høyttaler, 5 MB integrert minne og synkroniserings-muligheter mot PC via både USB og blåtann.

Det som kan gjøre V600 enda mer spennende er at ATI bruker telefonen i sin markedsføring av sin nye grafikkbrikke for mobiltelefoner, Imageon 2300. Skulle Motorola ha fått på plass en slik brikke i telefonene sine kan vi begynne å snakke om videoavspilling i 30 fps og full OpenGL 3D-støtte. Men det er altså enda ubekreftet fra både Motorola og ATIs side.

Noen pris har vi heller ikke klart å få tak i, men billig blir nok telefonen ihvertfall ikke. Det Motorolas pressekontakt Jakob Søderquist imidlertid har kunnet bekrefte ovenfor oss, er at V600 vil komme til Norge i løpet av første kvartal.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen