Uvettig SMS-tasting


Dødsfelle?

Mobilbruk i bil er et problem som jevnlig blir nevnt i mediene, og det er allmenn kjent at det er forbud mot å bruke mobiltelefonen uten håndfri mens man sitter bak rattet. Etter at vi de siste årene har vært vitner til flere alvorlige ulykker forårsaket av mobiltelefoner ser det allikevel ikke ut som om mange tar advarslene alvorlig.

Den største trusselen er derimot ikke mennesker som snakker i telefonen bak rattet, men folk som rett og slett sender tekstmeldinger. Av en eller annen grunn virker det som om mange sjåfører ikke helt innser hva de egentlig holder på med når de sitter og taster på telefonen i 90 kilometer i timen.

Hvor stor forskjell er det egentlig på å skrive SMS og å lese en bok bak rattet? Sistnevnte er et syn de færreste av oss har sett, mens tekstmeldinger allerede har forårsaket en dom for bildrap. Offeret var en 4 år gammel jente. Det store spørsmålet er hvor mange slike rystende hendelser som skal til før folk skjønner alvoret.

I en artikkel i VG blir SMS-bruk i bil likestilt med fyllekjøring. Blir man tatt for fyllekjøring blir man fratatt sertifikatet på stedet, for mobilbruk får man en bot på noen hundrelapper, forutsatt at man ikke har forårsaket en ulykke.

For noen måneder siden var det søkelys på 15-åringer som ikke fikk sove om natten fordi de var avhengige av å sende tekstmeldinger, ungdom som kjøpte et nytt kontantkort hver dag. Om et par år er disse gamle nok til å kjøre bil. Det er derfor kanskje på tide at temaet blir tatt på alvor, og at kjøreskoler og lignende begynner å sette søkelyset på problemet


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen