Uvettig buss-SMS


(Foto: VG)

Uvettig mobilbruk i trafikken forekommer dessverre ikke bare blant sjåfører i private biler. En bussjåfør i Bergen risikerer nå politianmeldelse etter at vedkommende ble avslørt av en årvåken passasjer med kameratelefon.

Passasjeren sier til VG at sjåføren skrev tekstmeldinger i omtrent 30 minutter, mens bussen ble styrt med venstre hånd. Bussen holdt normal hastighet i både oppoverbakker, nedoverbakker og i krappe svinger, så selve kjøringen var det imidlertid ikke noe å utsette på.

Allikevel, når man har 15-20 passasjerer som ikke har den minste mulighet til å gjøre noe hvis det skulle gå galt, så bør det ikke være for mye forlangt at sjåføren holder blikket festet på veien.

Det ser dessverre ut som om store deler av Norge har problemer med å forstå hvor farlig det faktisk er å bruke mobiltelefonen mens man kjører. I artikkelen har VG lagt inn en spørreundersøkelse der nordmenn kan svare på om de skriver SMS i bilen. Det foreløpige resultatet av undersøkelsen kan sees på bildet nedenfor.


(Statistikken er klippet fra VG)

Selv om undersøkelsen ikke kan sees på som representativ for hele det norske folk, ser man raskt at tallene er urovekkende. Det virker nesten som om det må flere tragiske ulykker til før folk skjønner alvoret.

Hadde vi vært Se og Hør hadde vi straks sendt en kaktus til sjåføren av bussen. Samtidig vil vi også gi ros til den ansvarsbevisste passasjeren som rapporterte hendelsen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen