Refleksjon

Uværet stopper ikke stemningen

Carline Tromp fra Nederland koser seg med maling.
Carline Tromp koser seg med maling. Alle foto: May Brit Røstad

Festivalen går inn i sin andre dag, og det merkes godt, på godt og vondt. Noen har vært oppe hele natta, og har ved morgengry enda ikke funnet soveposen. Andre snorker tungt og godt, og er mer eller mindre bevisstløse. Festivallivet er både festlig og slitsomt.

Varierende vær

De som har våknet opp i et telt godt oppvarmet av sola vet at det gjerne er en selsom opplevelse. Men man skal for all del ikke klage, den varme temperaturen og sola er perfekt festivalvær. I store mengder valfartet Storåspublikummet fredag til festivalens badeplass ved elva. Det kan i beste fall beskrives som en forfriskende opplevelse.

Utpå dagen skyet det imidlertid over, og folk fant det best å være under tak, eller i ly for regnet på andre vis. De gode, varme badestampene lokket også mange til seg, og var mer eller mindre stappfulle hele dagen. Røde Kors’ hjelpemannskaper gikk rundt og oppfordret folk til å drikke masse vann, da flere hadde fått problemer grunnet dehydrering.

Alternativ tekst mangler
Vokalist Kristin Jensen sparer ikke på kruttet.

Frivillig arbeider

Ved store lerreter satt opp inne på festivalområder finner vi Carline Tromp. Alle som vil kan være med å sette sitt fargerike preg på Storås. Carline har tatt frem kunstnerspiren i seg, og maler med stor iver. Hun er opprinnelig fra Nederland, men studerer for tiden norsk i Oslo. Hun er en av mange frivillige arbeidere inne på festivalområdet, og skal være med på å organisere aktiviteter rettet mot barn.

- Det er veldig bra stemning her på Storås, synes hun.

- Storåsfestivalen er litt som en hippiefestival, hvor alle kan gjøre hva de vil. Det er veldig annerledes enn festivaler jeg har vært på i Nederland, fortsetter hun.

Reggaerytmer og hardcore

Trondheimsbandet ”Hopalong Knut” samlet masse folk ved storscenen i de trønderske skoger fredag kveld.

- Er dere klare for litt reggae, roper vokalist Kristin Jensen.

Publikum fikk oppfylt sitt ønske, og fikk en sammensmelting av lystige hoppende reggaerytmer og rock. Med blåserekke og høyt tempo egget bandet opp tilhørerne slik at mang en rockefot fikk sitt utløp.

Silence the Foes vokalist, Anders Voldrønning tar i bruk lungekapasiteten under konserten på Storås.
STFs vokalist, Anders Voldrønning, tar i bruk lungekapasiteten.

Et annet Trondheimsband, Silence the Foe, spilte samme kveld, men på den litt mindre sagascenen. Dette hardcore/rock-bandet rocka vilt på scenen, og støynivået var det ingenting å utsette på. Det var nok sikkert mang en gammel dame på Storås som krympet seg i frykt for hva som nå var kommet til den lille bygda.

DumDum avslutter

DumDum Boys, også fra Trondheim selvfølgelig, var fredagens desiderte publikumsvinner. En halv time over midnatt kjørte de på med kjente favoritter. Mørket innhyllet scenen, som badet i scenelys, og det ble en riktig så god vorspielstemning av det, selv om klokkeviserne etterhvert krøp seg over i sene nattetimer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen