Slik ser prototypen av det nye toalettet ut.
Teknofil
Slik ser prototypen av det nye toalettet ut. (Bilde: Boeing)

UV-lys på doen skal få bakterier til å «bokstavelig talt eksplodere»

Boeings kommende flytoalett skal kunne drepe 99,9 prosent av bakterier.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Offentlige toaletter er gjerne ikke stedet man har lyst til å oppsøke om man er litt over gjennomsnittet opptatt av hygiene. Nå har flyprodusenten Boeing kommet de som lider av bakteriefobi i møte med et nytt, høyteknologisk toalett-konsept.

Det nye toalettet bruker nemlig UV-lys til å drepe nesten alle bakteriene som brukerne måtte etterlate seg - helt på egen hånd.

Dreper 99,99 prosent

UV-lyset slås automatisk på etter at brukeren har forlatt rommet, og skal være i stand til å drepe 99,99 prosent av bakteriene på overflatene. Lyset benytter en annen bølgelengde enn det som for eksempel bruker i solarier, og skal ikke være skadelig for mennesker.

Selve lampene er plassert slik at UV-lyset treffer alle de viktigste overflatene, som toalettsetet om området rundt vasken. Ved å fjerne mesteparten av bakteriene skal lyset også effektivt eliminere den ubehagelige lukten som følger med.

Håndsfritt

I tillegg til å bruke det desinfiserende UV-lyset er toalettet også fullstendig håndsfritt. Både springen og såpedispenseren kan brukes uten berøring, og man kan også heve toalettlokket, åpne selve døren til toalettet og bruke søppelbøtten uten fysisk kontakt.

Ennå er det altså kun snakk om en prototype. Konseptet skal visstnok videreutvikles ytterligere får vi eventuelt får se det hygieniske toalettet i aksjon på flyene, og kanskje vil teknologien også kunne brukes andre steder. Les mer hos Boeing, og se demonstrasjonvideo under.

Har du lurt på hvorfor Internett går så tregt på flyene? Her er det du trenger å vite om hvordan nettet fungerer på fly »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen